Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul şebeke suyu
carisma2234
27-08-2008, 08:16
İstanbulda oturan arkadaşalar son 1 hafta içersinde sebeke suyu ile yapılan su değişimlerinde balık kayıpları yaşıyan veya herhangi bir problemle karşılaşan var mı aranızda? varsa ne gibi bir sorun yaşadınız? bilgi verirseniz sorun yaşayan arkadaşlar sorunlarını paylaşırsa sevirim.
Bu gece Üsküdar ve çevresinde su kesintisi oldu. 24 saat sürecek. Arkasından hemen su değişimi yapmayın derim. Sanırım Epeyce bir yerde su kesintisi olacakmış.
Bora TK.
27-08-2008, 19:03
Benim bulunduğum bölge Kağıthane ishale hattından geliyor bi sorun yok,
Size heralde bulunduğunuz bölgedeki arkadaşlar cevap verse daha iyi olur,
Bir problem mi var?
Benim bulunduğum bölge Kağıthane ishale hattından geliyor bi sorun yok,
Size heralde bulunduğunuz bölgedeki arkadaşlar cevap verse daha iyi olur,
Bir problem mi var?
Aynı bölgeden su alıyoruzda merak ettim PH değeri kaç çıkıyor sizde şebeke suyunun. Benim ölçümlerimde hep 6.5 çıkıyor sizdede aynımı ?
carisma2234
28-08-2008, 07:54
bence k.çekmece de otuyorum sanrıım avcılar,beylikdüzü ve büyükçekmecede aynı yerden su alıyor yapılan su değişikliğinin ardında kurtaramııycak kadar kısa sürede 2 gün önce 5 adet discus kayıp verdim su çok kötü geliyo en azından bzim musluklardan sorun yaşayan arakadaş var mı varsa ne gibi sorunlar merak ettim.
discusfish
31-08-2008, 20:23
Şebeke suyunda az önce yaptığım ölçümde pH 6,85 çıktı. Normalde 7.3 ve yukarısı seviyeleri ölçerdim. pH metrenin kalibrasyonunu yaptım, sonuç aynı. Umarım sularda ciddi tehdit yoktur.
İzmirde de aynı normali 7.30,7.40 15 gündür 6.80-6.90.Asidik birşeyler var sularda veya barajların dibini kullanıyoruz.
Bora TK.
31-08-2008, 21:12
Sedat arkadaş,
Su depo tankım var ilk doldurduğumda ölçüm yaparım 6,8 Ph. ama ertesi gün kullandığımdan dolayı sudaki havalanma neticesinde 7,2Ph. oluyor,
Fakat yaz başından buyana Ph.7,5 dan aşağı düşmüyordu bu son haftadaki düşüşün sebebini anlamış değilim,
Mesut arkadaş, sanada geçmiş olsun üzüldüm kayıplar için,
ebatan22
01-09-2008, 08:27
Mesut geçmiş olsun bu olay daha önce benimde başıma geldi ve yetişkin ve yavru discuslarımı kaybetmiştim bunun nedeni bence iski'den kaynaklanıyor daha önceden akvarist arkadaşlardanda da duyduğum kadarı ile iski mevsim başlangıçlarında şebeke borularını temizlemek amacı ile bazı kimyasallar kullandığını biliyorum ama kullanılan kimyasal nedir bilemiyorum o gün su değişiminde yakalanırsan en fazla yarım saat içinde kayıplar vermeye başlıyorsun vede başına gelmiş yavru balıklar bunu tolere edemiyor ve ölüyorlar yetişkinler ise önce mukoza atıp , aşırı soluma ve su üzerine toplanıyorlar daha güçsüz olanlar kendi etraflarında yeldeğirmeni gibi dönmeye başlıyorlar sonrada üzücü son meydana geliyor bu olay 30dk veya 45dk olup bitiyor hiçbir müdehale yapamıyorsun bakmakla yetiniyorsun .Benim başıma gelen olayda %50 su değişimi yapmıştım belkide daha az yapsaydım ne olurdu bilemiyorum ama bende böyle üzücü bir durumla tecrübe yaşadım sudaki kimyasalı anlaman mümkün olmuyor bizim kullandığımız ölçüm cihazları belli , sana tekrar geçmiş olsun
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.