PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hızlı Solunum

konya_discus
24-08-2008, 22:41
Arkadaşlar 1 adet blue diamondum var iştahı yerinde gelişimide gayet güzel.Akvaryum balığımdan hariç 14 discus daha var ve hiç biri diamondum gibi soluk alıp vermiyor.Ayrıca balık aşırı agresif.Size balığımda bir rahatsızlıkmı var?
Sıcaklardan olabilirmi aklıma gelmiyorda değil?(Ama diğer balıklarda neden yok!)

wrc.com
24-08-2008, 23:27
Arkadaşlar 1 adet blue diamondum var iştahı yerinde gelişimide gayet güzel.Akvaryum balığımdan hariç 14 discus daha var ve hiç biri diamondum gibi soluk alıp vermiyor.Ayrıca balık aşırı agresif.Size balığımda bir rahatsızlıkmı var?
Sıcaklardan olabilirmi aklıma gelmiyorda değil?(Ama diğer balıklarda neden yok!)

1-Sıcaklık olamaz ,sıcaklık ayarınız degişkenmi sabit degilmi ki sabit olması gerekir.
2-solungaçların ikiside açılıyormu açılıyorsa aynı ayardamı,degilse parazit var huysuzluk ta ondandır büyük ihtimalle
3-Haklısınız balıgınız rahatsız,soluk alıp vermesi hızı ve agresifligi belirtisi
Saygılar,

konya_discus
25-08-2008, 01:46
Isı yaz ayları malum pek sabit durmuyor fakat aşırı bir oynama yok.İki solungacıda eşit açılıp kapanıyor.Tedavi olarak ne uygulayabilirim?

Aqua_discus
25-08-2008, 08:03
Mustafa bey son zamanlar tankınızda bi oynama yaptınızmı su değerleri ile falan filitrenizle yada ? Rahatsız olan balığınızda renk değişmesi falan varmı, yada suyun üstünde soluk almaya çalışması gibi belirtiler?

konya_discus
25-08-2008, 10:35
Hayır oynama yapmadım.Balığın rengi yerinde.Su üzerine çıkma durumuda yok.

Aqua_discus
25-08-2008, 13:42
Mustafa bey balığınızın bir dk da kaç kez ağzını açıp kapattığını sayabilirmisiniz.? Normali 80-90 arası olması gerekiyor.

Sercan
25-08-2008, 13:44
Genç diskuslar yetişkinlere nazaran daha hızlı soluk alıp verirler.Acaba diğer diskuslarınızdan genç olabilirmi?

Bora TK.
25-08-2008, 15:34
Balıklarınızın yaşı ne? yada yavrumu, erişkin altımı veya erişkinmi?
çok eksik bilgiler veriyorsunuz,
diğerlerine nazaran daha çok mu ? yemleniyor,

konya_discus
26-08-2008, 20:52
Balığım dakikada 110 defa soluk alıp veriyor.Balığım yetişkin altı sayılabilir.Yemleme diğer balıklarımla aynı seviyede.Günde 4 öğün.Filtrasyon 2 dış filtre ile sağlanıyor.Isı gündüzleri 35 c yi buluyor.Su değişimi 2 günde %30.Kusura bakmayın teleştan bilgi vermeyi unutmuşum.

Aqua_discus
27-08-2008, 08:46
35 derecemi :eek: ısıtıcı kullanıyormusunuz? kullanmıyorsanızda ısının bu kadar yükselmesine engel olma ve sabit tutma şansınız yokmu? Çok yüksek bir sıcaklık, balıklarınızı bu sıcaklığa uzun süre maruz bırakırsanız sorun yaşarsınız.

Bora TK.
27-08-2008, 20:03
Mustafa Avcı arkadaş,

1- B.D olan balığın diğerlerine göre daha çok mu? yemleniyor, yani diğerleri 1 adet bits yerken o 4 adet mi yiyor,oburlukmu yapıyor,
2- Akvaryum 35 C demişsin, Konyada hava sıcaklığı kaç bilmiyorum, ev ortamnıda bilmiyorum, Akvr. bulunduğu oda öğleden sonraki güneşe mi maruz kalıyor, yada ev çatı katımı,
3- Akvr. üzeri açıkmı kapalımı? Aydınlatma şidetti kaç watt buda suyu gereksiz ısıtır, eğer çok sa gündüzleri kapalı tut,
4- Eyer çok yiyor diyorsan 2 gün balıklara yem verme,(merak etme açlıktan ölmezler) bir bak bakalım fark olacak mı? bütün bunları göz önünde bulundurarak uygulama yap, sonra tekrar durumdan bizi haberdar et,,,

konya_discus
27-08-2008, 20:04
Gökhan bey biliyorum ama elimde olan hiç bir şey yok.Ev 8.kat ve güney cephe,ısıtıcı kullanmıyorum.Problem ısımı?

konya_discus
27-08-2008, 20:19
Bora bey balığım aşırı derecede obur.Evimiz güney cephe gün boy güneş alıyor.Işıklandırma 2*25w,Timer'a bağlı 17.00 de devreye girip 23.00 devreden çıkıyor.Akvaryumun buhar kapakları tamamı ile açık.Yarın bütün gün yemleme yapmıyacağım yarın neticeyi yazarım.Teşekkür ederim.

Bora TK.
30-08-2008, 17:31
Mustafa arkadaş sonuç, durum nedir,

konya_discus
30-08-2008, 22:30
Mustafa arkadaş sonuç, durum nedir,

Hocam hiç bir değişme yok hala hızlı solunum devam ediyor.(Dediğinizi uyguladım sonuç sıfır.)

Bora TK.
30-08-2008, 23:50
Mustafa arkadaşım,
1- Yemlemeyi kaç gün kestin,
2- B.D discusun ne kadar zamandır? sende,
3- Su değişim oranların 2 günde bir %30 demişsin, hergün aynı oranda yap,
4- Her su değişiminde 100 Lt/2 tatlı kaşığı iyotsuz tuz ilave et,(3 gün)
5- Solungaç iç yüzeyinde bir sarkma varmı? (kurt yada bakteriyel olabilir)
6- Foto ekleme imkanın varmı?(B.D) baş kısmı ve solungaçlar görünecek şekilde, ve solungaç kapaklarında dış bükeylik varmı?

konya_discus
31-08-2008, 19:46
Mustafa arkadaşım,
1- Yemlemeyi kaç gün kestin,
2- B.D discusun ne kadar zamandır? sende,
3- Su değişim oranların 2 günde bir %30 demişsin, hergün aynı oranda yap,
4- Her su değişiminde 100 Lt/2 tatlı kaşığı iyotsuz tuz ilave et,(3 gün)
5- Solungaç iç yüzeyinde bir sarkma varmı? (kurt yada bakteriyel olabilir)
6- Foto ekleme imkanın varmı?(B.D) baş kısmı ve solungaçlar görünecek şekilde, ve solungaç kapaklarında dış bükeylik varmı?

1-1 Gün kestim.
2-3 Ay'dır bende,
3-Tamam.
4-Tamam.
5-Her hangi bir anormallik yok.
6-http://img141.imageshack.us/img141/1115/bd1fr2.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/755/bd2qw2.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8340/34134396wq6.jpg

Bora TK.
31-08-2008, 20:59
Mustafa arkadaş,
B.D. discusunda öyle çok bariz bir anormallik yok,
Fakat diğer balıklarında bir marazalanma var,(iç parazit geçirmişler,hala üzerilerinden atamamışlar ve çok zayıflar)
B.D. 3 aydır sende olduğuna göre bence su kalitene odaklan, günlük %20 su değişimi yap, belki ilk aldığında bünyesi kuvvetliydi daha sonra sudan kaynaklanan olumsuzluklar B.D. ta bu anormal soluk almayı tetiklemiş olabilir,
Ben 2 gün yem verme demiştim, su değişimlerle beraber iyotsuz tuza devam et ve 3 gün yemleme,

Not: kurutulmuş tubifex yada bloodworm kullanıyormusun?

konya_discus
01-09-2008, 00:34
Mustafa arkadaş,
B.D. discusunda öyle çok bariz bir anormallik yok,
Fakat diğer balıklarında bir marazalanma var,(iç parazit geçirmişler,hala üzerilerinden atamamışlar ve çok zayıflar)
B.D. 3 aydır sende olduğuna göre bence su kalitene odaklan, günlük %20 su değişimi yap, belki ilk aldığında bünyesi kuvvetliydi daha sonra sudan kaynaklanan olumsuzluklar B.D. ta bu anormal soluk almayı tetiklemiş olabilir,
Ben 2 gün yem verme demiştim, su değişimlerle beraber iyotsuz tuza devam et ve 3 gün yemleme,

Not: kurutulmuş tubifex yada bloodworm kullanıyormusun?

Zayıf kalan discuslarım bana hediye geldiler 1 aylık sayılırlar.Düzeltmeye çalışıyorum onları.Yem yemeyenler oldu ve tubifex'e baş vurmak zorunda kaldım ama tubifexi kestip bloodworm veriyorum.Ama kuru yeme alıştıramadım hala bazılarını...