PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aklıma garip bir fikir geldi...

brhmone
24-08-2008, 16:18
Arkadaşlar geçenlede eşimle koçtaş a alışverişe gittik.Orada çamaşır makinası topu adında bir ürün gördük ve ilgimizi çekti.İçinde kimyasal bulunmayan ve su değerlerini değiştirerek çamaşırların makinada deterjan kullanılmadan yıkanmasını sağlayan patentli bir ürün.
VE AKLIMA ŞU GARİP FİKİR GELDİ:
Bu topları akvaryum suyunu düzenlemede kullansak ne olur?:confused::o
Topların çalışma prensibi ve içeriği ambalajının üzerinde. Tecrübeli arkadaşların inceleyip görüş belitmelerini rica ediyorum.

http://img371.imageshack.us/img371/5577/gl0002lu9.jpg (http://imageshack.us)
[url=http://g.imageshack.us/g.php?h=371&i=gl0002lu9.jpg][IMG]

neptune
24-08-2008, 16:25
Ben de bu ürünü görmüştüm. Denemek lazım.

burakaksu93
24-08-2008, 17:17
Bora abi söz sende:D

*efe*
24-08-2008, 18:27
İlk aklıma gelen mukozaya zarar verme olasılığının oldugu ancak denemeden fikir yürütmek pek dogru olmaz herhalde..

Dezanfektan ve klor arındırıcı özelliği ilgi çekici gerçekten ancak piyasada bu işleri yapan çok uygun fiyatlı ürünler mevcut zaten.Alternatif ürün aramaya gerek var mı?

Vedat Yılmaz
24-08-2008, 19:18
Arkadaşlar çamaşır makinası için yapılan ve Su bileşimine etki eden bir ürün ve anladığım kadarıyla antibakteriyel özellik arzediyor bu da kullamaya kaltığınızda tüm balıklarınızı kaybedeceğiniz anlamına gelir.
Bilmeyerek akvaryumunda Anti bakteriel silikon kullanan varsa bunun ne demek olduğunu iyi bilir.O akvaryumda artık balık yaşatamaz yaşaması için bayağı bir uğraş vermesi gerekir.
Bence sakın denemeyin.:(

wrc.com
24-08-2008, 23:12
Olmaz lıgı üzerinde yazıyor zaten 5 etken saymış 3 etken bakteri oluşumunu engeller diyor oda yeterli.
Sistemleri oturtturan bakteri oluşumu suyu düzenliyen keza aynı etken
Saygılar,

s

Bora TK.
25-08-2008, 00:48
Söz Gümüşse, sükût Altındır,,,

spottederuption
25-08-2008, 14:05
Bencede balık ölümüne sebep olur bende o topları görmüştüm ama işe yaramaz diye paylaşmadım...:D

brhmone
25-08-2008, 20:16
ARKADAŞLAR BEN TOPLARI DİREKT AKVARYUMA ATMAKTAN BAHSETMİYORUM.
Elimde su değerlerini ölçecek aparatlar olmadığından suyu ne yönde değiştirebileceğini test edemedim.Test edilmemiş bir konu hakkında nasıl kesin yargılara varabiliyorsunuz anlayamadım.Evet saçma bir fikir peki ya işe yararsa.Çeşme suyunu akvaryuma elverişli hale getirmek için kullandığımız ve onca para saydığımız kimyasallardan kurtulma fikri size de cazip gelmiyor mu?
Antibakteriyel etkili olduğu ajmbalajın üzerinde yazıyor.Merakımdan soruyorum steril edilmiş suyu akvaryumda kullanmanın balıklara ne zararı olur?
Bu toplar doğal maddelerden yapılmış seramiklerden oluşuyormuş.Sudaki klorürü hapsediyormuş ve iki topun fiyatı 5 ytl.Üç yıl da garanti süresi var.Bence denemekte yarar var.
Gerçekten araştırmayı ve denemeyi seven,kesin yargılarla yeni fikirlerin önünü kesmeyen,yenilikçi ve meraklı arkadaşların ilgilenmesini; yaptıkları deney sonuçlarını (olumlu veya olumsuz) paylaşmalarını rica ediyorum.

Discusmania
25-08-2008, 23:15
İbrahim bey, öncelikle daha iyiyi bulma çabanızı takdir ediyorum, yalnız şunları yazmak isterim, çeşme sularını hazırlamak zor değildir, klor u çeşme suyundan atmak hiç zor değildir, suyunuzu bir gün dinlendirip havalandırıp pipo filtre ile filtre ederseniz suyunuz hazır olacaktır, saygılarımla . . .

onyx
26-08-2008, 21:16
kendi adıma söylüyorum bu ürünü asla kullanmam. Ürünün üzerinde antibiotik top yazıyor bu yeterince riskli bir ifade zaten içinde ne olduğunu oranının ne olduğunu bilmediğimiz bir şeyi neden kullanayım ki. İçinde klorür topluyormuş yani onu toplarken hiç bişey salmıyormu? Bu şeyin üretiliş amacı doğaya zarar vermemek canlıları korumak toksik içermeyen çevreci bişey olması gibi bir üretiliş amacı yokki tek üretilme amacı deterjan kullanmadan çamaşırları tertemiz yapmak. Üzerine yazdıkları şeylerle bizim akvaryumda yapmak istediklerimiz örtüşüyor gibi görünüyor ama eminimki aynı dili konuşuyor gibi görünsek de bambaşka şeylerden bahsediyoruz.

*efe*
26-08-2008, 22:21
3 liraya satılan Contra 1500 litreyi dezenfekte edebiliyor.Suyu dinlendirerekte kloru ucurmanız mümkün.Tüm bunların dışında 100-150 ytl arası bir maliyetle kurabileceğiniz 5 micron ve karbon kartuşlu bir ön filtreylede durumu halledebilirsiniz.Ozmoz cihazlarının fiyatlarıda 225-250 liradan başlıyor.

Ortalama bir aile günde veya iki günde bir damacana su tüketiyor.Damacana su fiyatları 3 ila 5 ytl arasında değişiyor.Yani alacagınız bir ozmoz cihazı sadece içme suyu için kullanılsa dahi 2-3 ayda kendini amorti ediyor.Akvaryumda kullandıgınız kimyasalları kullanmayacagınızıda işin içine sokarsak 1-2 ayda kendini amorti eder.

Size tavsiyem gidin bir ozmoz cihazı alın...