PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitkili Discus Tanki

sakseker
23-08-2008, 10:55
:confused: Arkadaşlar ben discus için daha yeniyim 75*70*70 ebatlarında bir akvaryum kuruyorum.Forumda göz attığım kadarı ile genelde cama cam akvaryumlar var.Benim kuracağım ise canlı bitki olacak,dekoru olacak.Cama cam akvaryumda discus için daha mı iyi verim alabilirim yoksa başka sebepleri var mı?

spottederuption
23-08-2008, 11:14
Öncelikle isim ve soyadı,şehir bilgilerinizi profilinizden imza bölümünüze girmenizi rica ediyoruz.Benim size ilk ve en önemli tavsiyem çok okumanız.Tankınızı almadıysanız büyük bir tank seçmenizi tavsiye ediyorum ör:110-75-60 gibi çünkü ortalama bir discus 55-60 Litreye ihtiyaç duyuyor benim tavsiyem cama cam bir akvaryum yapmanız ve sünger filitre almanız çünkü diğer iç filitreler çok akıntı yaptığı için discuslar pek sevmezler bu nedenle sünger filitre almanızı tavsiye ediyorum ayrıca 1 adet dış filitre veya bunun yerine sump sistemi kurmanız gerekmektedir.Işıklandırmada gralüx tavsiye ederim.Bitkili akvaryum demek hem balıklarla ilgilenmek hemde balık bakımı kadar geniş bir konu olan bitki bakımıyla ilgilenmeniz zor olucaktır.Ayrıca dekor kurarken yapmayı düşündüğünüzü tahmin ettiğim dibe kum veya çakılda çok kir tuttuğu için sudaki berraklığı kolaylıkla sağlamanız zor olacaktır,buda discuslar için pek iyi değil.Ayrıca suyunuza mango kökü koymanızda iyi olacaktır çünkü ph değerini ayarlar,discuslarda ph seviyesi 7 nin altında olması iyidir,ideal ph 6.5'dir mango kökü bu seviyeyi hep lehinize tutacaktır.Ayrıca günlük akvaryumunuzdan %20 su çekimi yapmanızda iyi olacaktır bu çekilen suyun yerine dinlenmiş ilaçlı su koymanız balıklarınızın sağlıklı kalmasını ve bakterilerin üreme hızını azaltacaktır,bu kadar ayrıntı olması sizi korkutmasın balıklarınız size alışıp elinizden yem yemeye başlayınca tüm bu yaptıklarınızı unutucaksınız,balıklarınızıda tek bir yerden bir seferde almanızı tavsiye ediyorum.Tüm bunları yaptıktan sonra fotoğraf çekip dfc üyeleriyle paylaşırsanız çok mutlu olurum saygılar...Ayrıca güzel Türkçemizin imla kurallarına uyalım...

Aqua_discus
23-08-2008, 12:34
Merhaba Sakseker aramıza hoşgeldin öncelikle; Çoğu akvarist discus tanklarında uyguladıkları periyodik temizlik, su kalitesini biraz daha üst safhada tutmak, hastalıklara karşı daha kolay tedavi ve önlemi için tanklarında dekor ve benzeri şeyler kullanmazlar. Tabi bu bitkili bir tank kurulduğunda bunlardan biriyle karşılaşılacak diye bir kaide yok, sadece kolaylık açısından. Bitkili tanklar da ayrı bir görsellik ve göz zevki sergiliyor. Çoğu kişiye sorsanız cama cammı yoksa bitkilimi diye cama cam diyecektir ama zevk sizin her ikiside tercih edilebilir.

Benim için sağlıklı bir discus akvaryum görselliğini arka plana atar, benim için sağlıklı bir discusun bitki, kum, mango...vs donatılmış bir tanktan daha da görseldir. Karar sizin.
Kolay gelsin,

burakaksu93
23-08-2008, 18:34
DFC ye hoşgeldiniz arkadaşlar açıklamışlar camacamla bitkili akvaryumun farklarını illa bitkili yapıcam derseniz büyük balık alın buda benden olsun.:D

onyx
23-08-2008, 19:43
Arkadaşlar bitkili discus akvaryumunun görselliği ile bitkili akvaryumun ortaya çıkardığı sorunlar arasında her defasında sıkışıyoruz. Gönlümüz show tanklarında gördüğümüz bol bitkili akvaryumlardan yana ama yavru discuslarımızın küçük kalmasına dayanamadığımız için cama cam akvaryumlarla yetiniyoruz. Dibe kum koymak sifon yapmayı zorlaştırıyor taş koymakda sıkıntılı doğru taşları koymak gerekiyor. Bu durumda acaba akvarymumuzun dibine aksesuarcılarda bulunan genelde evlerimizdeki cam tabaklarda kullanılmak için yapılmış büyükçe bir su damlası gibi duran yarım dairemsi şekilli cam taşlardan alıp dibi bunlarla doldursak (özellikle siyah olanı) aralarına da plastik bitkiler doldursak bakımı kolay olduğu kadar temizliği de rahat bir akvaryum elde etmezmiyiz? Bu plastik bitkilerin olabildiğince doğal olması lazım tabii ki ama yapılacak en doğru çözüm bu kombinasyon gibi görünüyor.

sakseker
23-08-2008, 21:36
Arkadaşlar tavsiyelerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.
Ömer bey dediğiniz gibi çok okumam gerekiyor.Elimde hazırda 10mm belirtmiş olduğum ölçülerde cam var,onun için onları kullanmak istedim.Yalnız sizin belirttiğiniz ölçüler ile benim ölçülerim arasında litre hesabına göre fazla fark yok.Ortalama iki akvaryumda 325-350 lt su alır.Ama ölçü olarak yüksek bir akvaryum discus için faydalı olmayacaksa sizin vermiş olduğunuz ölçüleri değerlendireceğim.Bitkili akvaryuma gelince gerçekten bitkili akvaryumun discus gibi balıklarla ne kadar uyum içinde olduğunu itiraf etmek gerek.Yalnızca uyum değil hem görsellik hem de insanı dinlendiren bir ortam oluşuyor.Ama yinede bitkili akvaryum ile ilgili daha fazla bilgi edinmeden bitkili akvaryum kurmayacağım.İnşallah başarılı olurum...

burakaksu93
23-08-2008, 23:43
Yüksekliği minimuma indirin 50 bile olabilir uzunluk ve genişlik büyük olsun sifonlamanızda size yararı olur.