Orijinalini görmek için tıklayınız : Sudaki beyaz pulcuklar?
spottederuption
19-08-2008, 17:56
Suda nedenini anlayamadığım beyaz pulcuklar çıkıyor arasıra,dış filitreden geldiğini sanmıyorum,acaba balıklarımla alakalı bir sorunmu var?Yüzeylerindeki pulcuklarla mı alakalı acaba tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar...
Merhaba biraz daha ayrıntılı bilgi verirmisiniz. Mesela yemlemeden sonra ise yemden olabilir(ben dana yüreği verince küçük beyaz partiküller açığa çıkıyor. balıklar mukoza atıyor olabilirmi acaba?
burakaksu93
19-08-2008, 22:50
Aynı şey benim camlarımda da oluyordu mango kökünü çıkarttım sorun kısmen çözüldü sanırım alg ve yosun oluşumudur.
Discusmania
19-08-2008, 22:54
Ömer bey suyun üst kısmında birikmemi oluyor , yoksa içinde yüzüyormu parçacıklar ?
spottederuption
20-08-2008, 17:28
Parçacıklar suyun içinde aniden beliriyor ver bir süre sonra kayboluyorlar, belli bir süre hiç gözükmüyor ama bazen aniden ,çıkıyorlar ayrıca normal suni yemin dışında dana yüreği vs. atmıyorum nedenini bir türlü çözemedim saygılar...
Vedat Yılmaz
20-08-2008, 19:03
Ömer bey dış filtreniz çalışırken su çıkış hortumunu bir iki yerden şöyle güzelce ovuşturun ve bakın bakalım bahsettiğiniz pulcuklar o ovuşturmadan sonra çıkan pulcuklar gibimi.:)
Dış filtreden olduğunu sanmıyorum demişsiniz ama muhtemelen çıkış hortumunda oluşan bakteri kültürüdür.Pul yemi andırır aniden çıkış olayı normal zaman zaman hortumdan kopanlar su iel geliyordur.
Siz hortumu bir ovuşturun :) bakalım.
Aqua_discus
21-08-2008, 09:50
Ömer bey Vedat beyinde dediği gibi muhtemelen dış filre borularının içinde ve dışında oluşan bakteri kültürüdür. Genellikle dış filreyi açıp kapattıktan sonra borulardan pul yem gibi dökülü verirler.
spottederuption
21-08-2008, 11:32
Teşşekkürler dediğinizi yaptım gerçektende pulcuklar çıktı,peki bunun balıklarıma bir zararı olur mu?Yani bir önlem almam gerekiyor mu?Çok uğraştım az bir kısmı temizlendi hortumun durum yine eskisine yakın saygılar...
Aqua_discus
21-08-2008, 12:01
Dış fitlerinizi temizlerken hortumların içini ve dışınıda temizlerseniz bu durumla daha seyrek karşıaşırsınız. Balıklarada hiç bir zararı yoktur.
spottederuption
21-08-2008, 12:06
Teşekkürler Gökhan bey ama hortumun içini temizlemek için çok uğraştım ama hala hortuma yapışarak sabitlenmiş yosuna benzer şeyler var ve ne yaptıysam çıkaramadım nasıl bir yöntemle temizleyebilirim?Saygılar...
aytackurt
21-08-2008, 12:11
Ömer bey filitre hortumunu temizlemenin en güzel yolu hortuma sığacak şekilde sünger kopartıp içine koyun.Suyu tazikli açın tertemiz olur.Sünger eğer öbür taraftan çıkmazsa bir anten kablosu işinizi görür.Yeni almış hortum gibi olur ve bidaki temizliğe kadar akvaryumunuz tertemiz kalır.Birde dış filitrenizi kapatıp açığınızda ilk gelen suyu bir tasa dökmesini sağlayın.Hortumdaki pislikler tasla birlikte lavaboya dökersiniz.Kolay gelsin.;)
spottederuption
21-08-2008, 12:30
Teşekkürler aytaç bey sağolun..İyi günler...tavsiyenizi deniyceğim.
spottederuption
23-08-2008, 08:31
Teşekkürler Aytaç bey dediğinizi yaptım gerçektende pulcuklar kayboldu teşekkürler iyi günler...
burakaksu93
24-08-2008, 14:30
Aynısı bendede oluyordu temizledim sorun çözüldü.
Bir diğer temizleme yöntemi ise, sıcak su. Ben elektrikli ısıtıcıyı en yüksek kademesine geçirip hortumu ısıtıcının hortumuna bağlıyorum sıcak su tamamen temizliyor.
spottederuption
25-08-2008, 14:10
Bu yöntemi de aklımda bulunduracağım Bülent bey iyi günler...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.