PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discus Üreme Belirtileri

cihan90
19-08-2008, 10:07
Merhabalar. Yine benden bir konu daha.icon_redface Çiftlerim huniyi temizlemeye başladı.Acaba kaç gün sonra yumurtlarlar? Huniyi temizlemeye dün başladılar. Bugün sularını ayarlamayı düşünüyorum acaba bir sorun olur mu? Tüpçüğün çıkmasını beklesem suyu ayarlamak için çok mu geç kalmış olurum? Çok heyecanlıyım ilk defa yavru alacağım:D. Ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim...

SAYGILAR

Tamer
19-08-2008, 10:15
Suyunuzu parametreleri ne Cihan bey, ph kh ms ?

cihan90
19-08-2008, 10:22
Şu anda çeşme suyu var. Ama sizin önerilerinize göre gidip suyu ayarlayacağım. Balıkları Cengiz Yücesoy'dan almıştım. Onda ph 5.5-6.0 arası ms 100 de yavru alıyormuş.Ben de o değerlere getireceğim.Ama şu anda sadece çeşme suyundalar.

SAYGILAR

Tamer
19-08-2008, 10:37
Yumurtlama belirtileri gösteriyorlarsa değerleri aşşağı çekebilrsiniz.

Ne zaman yumurtlarlar sorusuna gelince sağlıklı bir çift ve erkek hazır ise huni temizlemeye başladıktan 12-24 saat içinde muhtemelen akşam üstü yumurta dizer.

cihan90
19-08-2008, 10:47
Teşekkürler Tamer Bey.O zaman benim bir an önce gidip suyu ayarlamam lazım. Şu anda sürekli başında durup temizlemiyorlar. Çok sıkı bir temizlik yok. Ama temizliyorlar. Yine de suyunu ayarlamalımıyım? Ayarlasam bir sorun olur mu?

SAYGILAR

NILYA
19-08-2008, 12:36
Suyu ayarlarken çok dikatli olun.Ani Ph ve Ms düşüşü balıklarınız şoka girerler.Bu nedenle Ph düşürülürken etap etap düşürülmesini tavsiye ederim.

alpi14
19-08-2008, 13:25
Cihan Bey suyunuzu ayarlayın hiç bir sorun olmaz . Ayrıca aynı değerlerde suyu başka bir rezerv tankta veya bidonda bulundurun su değişimlerinide bu suyu kullanarak yapın.

M.M.M
19-08-2008, 15:27
Cihan bey balıklar erginliğe erişirken (çift olsun yada olmasın)suyu yavas yavas yumuşatmak gereği vardır.Sert suyun üreme organlarına zararı vardır.Genelde ilk yumurtaları (3 veya 5 kez)yiyeceklerdir.Buda protein olarak onlara çok faydalıdır.benim tavsiyem gün aşırı %10-%20 değişim yapmanız.Saygılarımla.

Aqua_discus
19-08-2008, 15:53
Mustafa bey ilk yumurtaları yiyeceklerini nereden biliyorsunuz, Cihan bey daha önce çiftten yavru alındığını belirtmiş, siz konuyu okumadanmı yorum yapıyorsunuz yoksa Cihan beye balıkları siz mi verdiniz?

M.M.M
19-08-2008, 16:01
Gökhan bey cihan bey ilk defa yavru alacağını belirtmiş.Ben konuyu değil okumak anlamadan yazmam.Çeşme suyuna yumurtlayacak discusun (şu anda çeşme suyunun gh 17 olduğuna göre)yumurtaların döllenmeyeceği aşikar.Ben sadece fikrimi beyan ettim.Cihan bey istiyorsa balık da verebilirim.Saygılarımla.

Aqua_discus
19-08-2008, 16:19
Evet ilk defa yavru alınacağı belirtilmiş ama çiftin ilk yavrusu olmadığı ve daha önce yavru alındığıda belirtilmiş, siz ilk yumurtaları yiyebileceklerinden bahsetmişsiniz, anlatmak istediğim buydu.

Tamer
19-08-2008, 16:24
Çiftler yeni alındıkları sistemlerde yani yeni yerlerinde bu tür belirtiler gösterebilir, hiç göstermeyip, ilk parti yavruyu büytedebilir, bu çok üzerinde durulacak bir konu değil....

Bora TK.
19-08-2008, 18:39
Herzaman istisnai durumlar vardır !

cihan90
20-08-2008, 10:13
Herkese yorumları için teşekkürler. Dişinin tüpçüğü çıkmak üzere arkadaşlar. Afedersiniz köpek gibi elime saldırıyor:D. Bugün en geç yarın yumurtlayacakmış gibi görünüyor. Ozmozda sorun çı8ktı. İletkenliği 400 civarında veriyor. Galiba membranında sorun var.En kısa zamanda onu halletmem lazım.Dün akşam % 50 su değişimi yaptım.Balıklar gayet sağlıklı. Artık bu batımı gözden çıkarttım.İnşallah diğer sefere.Ama ozmozu bugün ayarlarsam yavruyu büyük ihtimalle alırım:D.

SAYGILAR

serhat1907
20-08-2008, 14:31
İşallah balıklarınızdan yavru alırsınız. Sadece benimde merak ettiğim bir konu sert sudan yumaş suya geçmesi zamanla olur ama her yumuşak su kattığımızda balığın üremesini tetiklediğini biliyorum o zaman su değerlerini yumuşatmak hangi kademede yapılmalıdır.

cihan90
20-08-2008, 16:48
Serhat Bey ben %50 su değişimi yapıp yumuşak suyu ekliyorum. Bunu da 1 saatte falan ekliyorum.Yavaş yavaş yani anlayacağınız. Çünkü ani ph dalgalanmalarından balığınız ozmotik şoka girebilir ve ölebilir. Onun için ne kadar yavaş olursa o kadar iyi. Yardımcı olabilmişimdir umarım.

SAYGILAR

Bora TK.
23-08-2008, 20:42
Serhat Bey ben %50 su değişimi yapıp yumuşak suyu ekliyorum. Bunu da 1 saatte falan ekliyorum.Yavaş yavaş yani anlayacağınız. Çünkü ani ph dalgalanmalarından balığınız ozmotik şoka girebilir ve ölebilir. Onun için ne kadar yavaş olursa o kadar iyi. Yardımcı olabilmişimdir umarım.

SAYGILAR
Ani ph dalgalanmaların Ozmotik Şokla alakası yok,,,

Balık yüksek iletkenlik seviyesi olan sudan (yüksek tuz içeriği) adaptasyon için geçiş dönemi yaşamadan düşük iletkenliği olan suya nakledildiğinde "Ozmotik Şoka" uğrayabilir, Aradaki farkın fazla olmadığı(100-200us/cm) zararsız durumlarda, balık sadece mukozasını atar.(us/cm.santimetre başına microsiemens olarak ölçüm yapın.)
Bu durum balık organizmasını oldukça zorlar ve zayıflatır. Sonuçta, dahili hastalıklar ortaya çıkabilir yada mukoza zarının korunmasından yoksun kalan deri, bakteri ve mantardan etkilenir. Bunun üzerine deri,yüzgeç ve solungaç çürümeleri görülür.

Bu Ozmotik Şok konusu yıllar evvel başka forumlarda çok tartışılmıştı, tüm hobicilerin muzdarip olduğu bir durumdu.

Yardımcı olabilmişimdir umarım,,,(lütfen iyi araştırma yapalım)