PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyüyen diskusların yemlenme sayısı

osman03
18-08-2008, 21:27
Herkese öncelikle merhabalar,
5-6 cm olarak aldığım 17 adet diskus yavrum şu anda 9-10 aylık ve ortalama 12-14 cm boyuna ulaştılar.
Yavruyken günde 5-6 kez besliyordum.Dana yüreği+bits veriyordum.
Şu anda sabah ve akşam ev yapımı yem,gün içinde iki kez bits veriyorum.
Daha önce tüm yemi silip süpürürlerken,son dönemlerde bitslerin birazının dipte kalmaya başladığını gözlemledim.
Balıklar gelişimlerini daha tam olarak tamamlamadılar diye düşünmekteyim.Bu yüzden yemlemeyide azaltma konusu kafama takılmakta.Bu konuda yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla....

Discusmania
18-08-2008, 22:02
Gün içinde 3 yemleme yeterli olacaktır, çok yemlenen balık çok büyür diye düşünüyorsanız yanılıyor olursunuz.

osman03
18-08-2008, 23:35
Erdal bey,
Benim amacım daha büyük olmalarından ziyade,formlarının olabildiği kadar düzgün olmasını sağlamak.Bu yüzden,500 litrelik akvaryumumdan her iki günde bir dip çekimi yaparak 100 litre suyu değiştiriyorum.(tabii ki formlarının düzgünlüğü anne-baba ile direkt ilintili ;) bunu da biliyorum)Ancak beslenmelerininde önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.
Yetişkin diskuslara günde 2 öğün,yavrulara 5-6 kez yem veriliyor.
Ancak bu tür genç diskusların beslenmesi kafama takılmıştı.Anladığım kadar günde üç kez yemleme yeterli olacaktır.
Saygılarımla...

abdurrahman
19-08-2008, 09:25
Osman bey merhaba.Erdal beyin dediği gibi günde 3 öğün gençleriniz için idealdir.Bende balıklarımın yeme karşı ilgisi ve sindirimi açısından haftanın bir günü hiç yem vermiyorum(Celalettin beyin tavsiyesi).Saygılar.

osman03
19-08-2008, 14:33
İlginiz için çok teşekkürler,
Yemleme ile ilgili kafamdaki soru işaretleri ortadan kalktı.
Saygılarımla....dance

spottederuption
23-08-2008, 10:59
Benim discuslarım ne zaman beni görseler saklandıkları yerden çıkıp her zaman yemlediğim sağ üst köşeye çıkıp kafalarını havaya kaldırıp yem istiyorlar bende kıramıyorum:D Bu nedenle çok düzensiz bir yem stilleri var sizce bu düzeni nasıl ayarlamalıyım?Saygılar...

Aqua_discus
23-08-2008, 11:31
Ömer bey benim discuslarımda beni görünce şaklabanlığa başlıyorlar ve sürekli yemek istiyorlar,discuslar çok obur canlılardır, kendinize elinizdeki imkanlar dahilinde bir beslenme programı hazırlayın. Fazla yemlemek hiç bir zaman iyi değildir (tabiri caizse Bora abinin bir lafı var "Aç balık tok balıktan iyidir" diye) Balık sayınıza göre yemlemeyi uygun tutun derim, sizi görünce yem yemeye halleri kalmayana kadar değil, patlatana kadar değil. Bırakın bir sonraki öğünü büyük bir iştahla beklesiler, bırakın sizi görünce şaklabanlık yapsınlar.

Bunları söylerken aç bırakın demiyorum, karınları sırtlarına yapışsın demiyorum. Günlük protein ihtiyacını karşıamanız yeterli olacaktır.

spottederuption
23-08-2008, 11:35
Gökhan bey cevaplarınız için teşşekkürler dediklerinizi uygulayacağım...

Bora TK.
23-08-2008, 17:55
(tabiri caizse Bora abinin bir lafı var "Aç balık tok balıktan iyidir" diye)
Tabi ben bu tabiri yaparken özellikle balıklarınızda bir rahatsızlık, bir keyifsizlik ama özellikle tedavi yaparken bunu aklınızda bulundurun demek istedim,
Ama sağlıklı balığıda Gökhan arkadaşımızın dediği gibi tıkabasa yemlemeyin,,,

burakaksu93
23-08-2008, 18:36
Ben günde 3 öğün haftada 1 kez aç bırakıyorum ek olarakta yeni şeylere başlayacağım.

spottederuption
24-08-2008, 11:18
Bir yerde kıvırcıkla sarmısak karışımını dondurup yem olarak vermenin çok faydalı olduğunu duydum bilgili arkadaşlarımızdan doğru olup olmadığını yazmalarını rica ediyorum eğer doğruysa uygulayacağım...

osman03
24-08-2008, 15:23
Ömer bey,
Ev yapımı yemlerin içine zaten yürekle beraber bezelye,ıspanak,havuç,sarımsak ekleniyor.Dolayısıyla dediğiniz karışımda problem yok ancak içinde protein bulunmayacağı için yetersiz gelecektir.Takdir edersiniz ki yemlerde en önemli unsur %50-60 oranı ile protein olmaktadır.
Saygılarımla....