Orijinalini görmek için tıklayınız : Mukoza Atıyor Olabilirler Mi?
Herkese merhabalar. Bu aralar biraz fazla konu açmaya başladım özür dilerim.icon_redface Benim sorunum şu: 200 litrelik tankımda 4 adet 1 yaşını geçmiş damızlık discuslarım var. 2 tanesi garanti dişidir( Yavru alınmıştır). Diğer ikisinin cinsiyetini bilmiyorum. 2 günde bir % 30 ie % 50 arası su değişimi yapıyorum. Ama bu tankın suyu süt dökülmüş gibi. Çok kapalı beyaz değil ama puslu gibi. Acaba balıklarım mukoza atıyor olabilirler mi? Eğer böyleyse ne yapmam gerekir? Cevaplarınızı bekliyorum.
SAYGILAR
Özür dilenecek bir şey yok Cihan bey, siz sorun diye DFC var,,,,
Sudaki pusun sebebinin mukoza olduğunu sanmıyorum, biyolojik filtrasyonda sorun var, %50 su değiştirin birde mümkünse iki üç günde bir yerine hergün %10 su değişimi yapın, filtrasyonu ne şekilde yapıyorsunuz bilgi verirmisiniz?
Pipo filtre ile yapıyorum filtrasyonu Tamer Bey. 2 günde bir % 50 ile her gün % 10'un arasında ne fark vardır Tamer Bey?(Meraktan soruyorum yanlış anlamayın)...
SAYGILAR
Sudaki yem ve dışkı artıkları biyolojik filtrasyonun yeterliliğine göre belirli bir süre içerisinde amonyak üretir, eğer siz bu amonyağı bu süre zarfında sudan uzaklaştırmaz seyreltmezseniz balıklarınız gelişmez ve zehirlenebilir, tabi amonyağın organları tahrip etmesi, metobolizmaya karaciğere büyük tahribide var, siz 48 saat yada 72 saat beklerseniz isterseniz %100 su değiştirin balık alacağı tahribatı çoktan almış olur, ama 12 yada 24 saatte bir bu su değişimini yaparsanız amnonyak ve nittarın olumsuz etkilerinden balıklarınızı korumuş olursunuz.
Peki şu anda izleyeceğim yol nedir? Ne yapmalıyım?
Özür dilenecek bir şey yok Cihan bey, siz sorun diye DFC var,,,,
Sudaki pusun sebebinin mukoza olduğunu sanmıyorum, biyolojik filtrasyonda sorun var, %50 su değiştirin birde mümkünse iki üç günde bir yerine hergün %10 su değişimi yapın, filtrasyonu ne şekilde yapıyorsunuz bilgi verirmisiniz?
Birtek pipo filtre yetmez, 700-1000L/h kapasiteli bir dış filtre alın içeriğinde mavi biyolojik sünger ve 1 litre siporax kullanın, hergün %10-20 su değiştirin balıklarınız çok neşeli suyunuz pırıl pırıl olacaktır.
Tamer Bey yine yanlış anlamayın ama eşlerde neden böyle bir sorun yok. Eşlerde de 1 tane pipo filtre var tankın boyutundan derseniz eşlerinkisi daha küçük biliyorsunuz eş akvaryumlarını. Acaba balıklarımda mı sorun var? Yoksa su mu bozuk. Ona göre daha fazla su değişimi yapayım.
100 litrelik bir üretim tankını pipo filtre ile günlük su değişimleri eşliğinde sorunsuz devam ettirebilrsiniz, ama 200 litrelik bir tankı içinde 4 damızlık boy discusla idare ettiremezsiniz, belki balıklarınızda dış parazit var tanknızı ve balıklarınız göremediğimiz için suyunuzu test edemediğimiz için nedesek boş, suyunuzu kokladığınızda ekşi kötü bir koku varmı?
Öyle bir koku yok Tamer Bey. Dün hiçbirşey yapmadım(su değişimi bile)Tankımın suyunun rengi açıldı artık böyle bir problem kalmadı yani anlayacağınız. Yine de bana zaman ayırıp sorularımı yanıtladığınız için teşekkür ederim...
SAYGILAR
Tabiki cevaplarız Cihan bey, biz sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak olası varsayımları değerlendirip cebap yazıyoruz, yoksa ne balıkları görüyoruz, ne tankınızı ne de suyunuzu görüp test ediyoruz, bir sorun olmamasına sevindim, olursada neyapacağınızı artık biliyorsunuz, kolay gelsin.
Teşekkürler Tamer Bey. İyi ki varsınız:)...
SAYGILAR
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.