Orijinalini görmek için tıklayınız : Tankim Ile Ilgili Onerileriniz
Selam Discus Fan Ekibi Resimdeki Akvaryumum Ve Discuslarimla Ilgili Onerilerizi Ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Baliklarimin Cinsi Gelisim Durumlari Ilgili Bilgi Verirseniz Sevinirim
Selamlar
Ahmet Altun Casablanca
diskusman
16-08-2008, 20:36
Önceklikle forma hoşgeldiniz balıklarınız cok güzel tankınızın ebatları nedir . akvaryum icindekilere gözüm takıldı sanırım taş var sanırım birde o bitkiler plastik mi inşallah degildir bol bol yavrular sizlerle olsun (hayırlı kandiller)
Oncelikle Sizinde Kandiliniz Kutlu Olsun
Tank Ebatlari 100x50x40 200 Lt Bir Tank
Icinde Gordugunuz Bitkiler Canli Bitki Ve Gordugunuz Dogal Bir Deniz Tasidir
Baliklarimin Ne Cins Olduklarini Soyleyebilirmisiniz Ve De Gelisimleri Normal Seyrindelermi
diskusman
16-08-2008, 20:50
Balıklar icin her türlü taşlar tehlike yaratır sitres anında ani harekerler yaparlar ve yaralanmalara sebeb olurlar ayrıca suda ph dengesizligi yapar + yönünde
cinsleri hakkında bir bilgim yok
düzenli yemleme ve o akvaryunu temiz tutar ve düzenli su degişimi cok güzel olurlar
birde balık adetiniz bana biraz fazla geldi birbalık icin ortalama 50 lt gerekir selamlar..
Merhabalar.Ben de discus a sizin gibi yeni başladım.İlk yaptığım iş akvaryumdaki kumları çıkartmak oldu.Bundan sonra akvaryumu temizlemenin rahatlığını anlatamam.Kum dipte çok kir tutuyor ve suyu bozuyor.Balıklarınızın ve kendinizin rahatı için kumdan kurtulun.
Balıklarınıza bakarken gözüme takıldı resimde yanıtmış olabilir sanki gözlerinde şefaf bir perde var gibi eğer var ise tedavi ve suyun kalitesini arttırmanızı tavsiye ederim
hurkan bey
nasil bir tedavi onerirsiniz benim hic dikkatimi cekmedi bu soylediginiz konu nasil suyun kalitesini daha iyi seviyelere getirebilirim tankim 200lt haftada 20 lt degisim yapiyorum ic filtre kullaniyorum karbon aktif de kullaniyorum ayrica
İlk önce 200 litrelik akvaryum 20lt değişim haftada bu değişim hastalığın bir sebebi olabilir.Sorun burda yatıyor bence Discus besliyorsanız suyunuz her zaman temiz olmalı
Benim tanklarımda gün aşırı su değişimi 30- 50litredir + Her yemlemeden sonra dip çekmenizi tavsiye ederim balık atıkları ve yemin suyu bozmasını önlemek için
Tedavi için gün aşırı mutlaka 200litrelik akvaryum için 40litre su değişimi ve dip teki atıkları çekin dinlenmiş suyu ekleyin ve biraz da tuz ekleyin bir tatlı kaşığı suda çözülmüş şekilde görüceksiniz balıklar nasıl keyife gelicekler
NOT: Bitkili bir akvaryumunuz mevcut tuz bitkilerinize zarar verbilir.Tavsiyem bitki ve kumunuzu cıkartıp cama cam bir akvaryum öneririm zevk size kalmış gelişmleri bize burdan yazarsanız sevinirm.
Discusmania
19-08-2008, 09:12
Ahmet bey, balıklar blue turkuaz, snake skin ve bir tanede pigeon blood , çoğunun göz vücut/ oranı göz büyüklüğü lehine gelişmiş, arkadaşların da yazdığı üzre dip çekimi / su değişimi oranını arttırmalısınız, discus akvaryumunda kum bulunan discus hobicileri balıkların sağlığı için çok daha özen göstermek durumunda.
Aqua_discus
19-08-2008, 09:16
Merhabalar.Ben de discus a sizin gibi yeni başladım.İlk yaptığım iş akvaryumdaki kumları çıkartmak oldu.Bundan sonra akvaryumu temizlemenin rahatlığını anlatamam.Kum dipte çok kir tutuyor ve suyu bozuyor.Balıklarınızın ve kendinizin rahatı için kumdan kurtulun.
Daha önce hiç bi futbol kulubünde oynadınızmı...
Bilirsiniz ağırlık topları ve ayaklara bağlanan ağırlıklar vardır, bunlarla antreman yaptıktan sonra ağırlıklar çıkarınca insan kendini ne kadar rahatlamış ve performanslı hissediyor biliyormusunuz.
Sizinkide buna benzemiş:)
İlk önce 200 litrelik akvaryum 20lt değişim haftada bu değişim hastalığın bir sebebi olabilir.Sorun burda yatıyor bence Discus besliyorsanız suyunuz her zaman temiz olmalı
Benim tanklarımda gün aşırı su değişimi 30- 50litredir + Her yemlemeden sonra dip çekmenizi tavsiye ederim balık atıkları ve yemin suyu bozmasını önlemek için
Tedavi için gün aşırı mutlaka 200litrelik akvaryum için 40litre su değişimi ve dip teki atıkları çekin dinlenmiş suyu ekleyin ve biraz da tuz ekleyin bir tatlı kaşığı suda çözülmüş şekilde görüceksiniz balıklar nasıl keyife gelicekler
NOT: Bitkili bir akvaryumunuz mevcut tuz bitkilerinize zarar verbilir.Tavsiyem bitki ve kumunuzu cıkartıp cama cam bir akvaryum öneririm zevk size kalmış gelişmleri bize burdan yazarsanız sevinirm.
Hürkan beye katılıyorum, su değişimerinizi biraz daha sıklaştırabilirsiniz.
Bitkilerinize gelince tuz çok yoğun kullanılmadığı sürece etkilenmezler, eğer tankınızın içindeki akseuarları çıkarmayı düşünürseniz, dip çekiminde zorluk yaşamamak için bitkileri bir saksı veya bardak vs... içine yerleştirip tankınızda kullana bilirsiniz. Bitkinin hiç bir zararı olmaz, aksine faydaları vardır suyunuza.
Gözlerdeki puslanmayı ben net olarak göremiyorum fotoraf kalitesinden kaynaklanıyo olabilir, ama öyle bir şey varsa eğer su ısısı uygun olmaya bilir kanatindeyim.
Selam Arkadaslar
Onerilerinizi Dinleyip Akvaruyumdaki Kumu Ve Diger Nesleleri Cikarttim Fakat Akvaryum Hakikaten Cok Kirliymis Kumdan Dolayi Ve Ben Bu Islemi Baliklarim Icindeyken Yaptim Umarim Bu Degisime Dayanabilirler Baska Caremde Yoktu Zaten Simdilik Suyun Bulakliginin Gitmesini Beklemekteyim Ve Su Degisimine Ara Ara Devam Etmekteyim Onerilerineze Acigim Acil Durumlar Icin
Iyi Gunler
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.