PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : destek arıyorum

nafiz
15-08-2008, 21:26
Öncelik ile herkese merhaba ben discus yetiştirmek istiyorum ama akvaryum hakkında hiç bir bilgim yok... 130*45*70 akvaryumum tamam ne gibi techizat almalıyım nerden almalıyım???. aynı zaman da başakşahirde oturmaktayım bölgemde bana destek verecek biri varsa da sevinirim..saygılar.Yalnız bana yeni başlıyorsun discus tavsiye etmeyiz demeyelim? Ben bu balığı çok sevdim olursa bu olur yada hiçbir balık...bu konuda dfc ye güveniyorum.

Discusmania
15-08-2008, 21:54
Nafiz bey hoşgeldiniz, öncelikle imza kısmını eksiksiz şekilde doldurunuz, forumda buna benzer başlıklar var onları da okuyuverin, su kimyası , amonyak-nitrit-nitrat nedir ,balıklara zararları nelerdir, oturmuş su tabiri ne demektir, discus bakmak için günlük yapılması gerekenler nelerdir bir gözden geçirin, ben ve diğer forum üyesi arkadaşlar bu başlıkta size yardımcı olacağız, öncelikle akvaryumunuz discus için uygun, aslında 70 yükseklik discusta sıkıntı çıkarır imkanınız var ise 130x50x55 (h) şekline çevirin, nedeni dip çekiminde rahat olabilmenizdir, bu boyutta bir akvaryum için saatte 1200 litre çeviren eheim 2217, tetratec 1200 , atman 3338 , atman cf1200 gibi dış filtreler yeterli olacaktır benim tavsiyem bunlardan birini temin edin, ısıtıcı olarak eheim Jager 300 W lık bir ısıtıcı alın birde 250 veya 500 ml lik sera nitrivec alın, dış motorun içine sera biofibres( en alt katta) , sera siporax (orta kata ) ve sera elyaf (en üst kata) alın bütün bunları yaptıktan sonra buraya yazıverin kaldığımız yerden devam edelim. Saygılar . . .

Tamer
16-08-2008, 10:04
Dfc zaten sizin gibi arkadaşlara destek olmak için var, lakin kişisel danışmanlık hizmetimiz yok:)

Aklınıza takılan soruları öğrenmek istediklerinizi önce araştırın sonra sorun, sizin için söylemiyorum üzerinize alınmayın fakat araştırma yapmadan armut piş ağzıma düş isteyen çok arkadaşla karşılaşıyoruz, ve bu arkadaşlara yardımcı olmak açıkcası içimizden gelmiyor, öğrenmek isteme azmini bizden birşeyler kapmak isteyen şahısta görmek istiyoruz, sizde DFC içerisinde her aklınıza tekılanı arayın araştırın başka kaynaklarıda araştırın, sonra istediğinizi bize sorabilirsiniz, kolay gelsin...

nafiz
16-08-2008, 18:04
teşekkür ederim tamer bey ...şunu bilmenizi isterim dcf yi bayadır okuyor ve araştırıyorum ama..genede yanlış bir adım atmak istemedim.sizlere danışa danışa adım adım gitmek istedim nihayetin de bir canlının sorumluluğunu alacam hata yapmak istemiyorum...bilgileriniz için teşekkür ederim sağolun...
saygıdeğer discusmania tafsiyeleriniz için teşekkür ederim ...dediğiniz cihazları alacam ...

Discusmania
16-08-2008, 23:53
Nafiz bey, Adım Erdal :) cihazları alınca haberdar edin devam ederiz kaldığımız yerden bu arada tekrarlayayım son kez, imza kısmı var (profiliniz kısmının üzerine tıklayın sol üst köşede imza kısmı çıkacak oraya adınız soyadınız şehir bilgilerinizi giriniz , Lütfen !

nafiz
17-08-2008, 12:47
Erdal Bey Alakaniza Teşekkür Ederim ...ben 3 Aydir Her Gece Yarisina Kadar Discus Hakkinda Araştirmalar Yapiyorum..çoluk çoçuğun Yüzünü Görmez Olduk Valla Fakat Daha Evvel Bir Alt Yapim Olmadiğindan Zorlaniyor Cesaret Edemiyorum..belkide Biraz Destek Ariyorum..erdal Bey Hava Motoru Almayacak Miyim?istanbul Suyu Için Ne Yapmaliyim..iç Filtre Gerek Varmi..teşekkür Ederim...

burakaksu93
17-08-2008, 15:39
Hoş geldiniz Nafiz bey;
Sorularınza yanıt vermeye çalışayım.
1) Hava motoru olacak ama hava taşına bağlı değil sünger filtreye bağlayıp kullanırsanız daha yararlı olur.
2)Bende İstanbulda oturuyorum ve suyu 1 gün dinlendirip koyuyorum sadece içine düzenleyici ve kaya tuzu atıyorum.
3)İç filtreler suda çok akım yapıyor o yüzden çoğumuz kullanmıyoruz.Bunun yerine günlük dip çekimleri yapıyoruz bu yem artıklarının akvaryumdan atılıp nitratı attırmasını engeller.

nafiz
17-08-2008, 17:11
merhaba buraksu bu malzemeleri en uygun nerden alalım bildiğiniz bir yer varmıı ..(discusmanianın söylediği malzemeleri).başakşehire yakınmısınız..

burakaksu93
17-08-2008, 17:30
Malzemeleri en ucuz eğer tanıdığınız bir toptancı varsa ordan alabilrsiniz.Yoksa Eminönündede ucuza bulunabilir.

evren06
17-08-2008, 20:02
Benim tavsiyem ürünleri internetten al. Daha uygun ve seçenek sayısı fazla, normal akvaryumcu ile fiyat olarak 3 te 1 daha ucuza alabilirsin

_efecan_
17-08-2008, 20:45
Nafiz bey merhaba öncelikle çeşme suyuna adapte discus alırsanız sorun yaşamazsınız içine bitki de eklerseniz balığa doğal ortamını biraz da olsa tattırmış olursunuz.Yem olarak iste tetra discus,sera discus. Veya forumda bulabileceğiniz ev yapımı yemleri kullanbilirsiniz.İlk başlayan arkadaşların yaptığı büyük hata tubifeks''kan kurdu'' kullanmayınız kullanırsanız ilerleyen zamanlarda iç pazazit sorunu ile karşılaşabilirsiniz alıcağınız balıklarda çok küçük yavru olmasın mümkünse.

nafiz
17-08-2008, 21:04
teşekkür ederim kardeşim...gerçi daha var ama o süreçe şimdiden bilgim olsun discus ları hangi cins ve nerden alayım tafsiyeniz varmı...işim gereği türkiyedeki bütün illeri hemen hemen gidiyorum il fark etmez

neptune
18-08-2008, 10:20
Bence de malzemelerinizi internetten alın.. Bilmiyorum reklam yasak mı ama www.otuz.com (http://www.otuz.com) şiddetli tavsiyemdir.

haki422
18-08-2008, 11:48
efecan kankurdu nsıl bişey bende aldım ama kankurdumu bilmiyom akv.cu bunu severler dedi diye aldım buzlukta duruyor haftada bır atıyom fosforlu gıbı nar kırmızsı açık renk yanı:confused::confused::confused::eek::eek:

_efecan_
18-08-2008, 13:07
Hakan bey kan kurdu''tubifeks
http://img158.imagevenue.com/loc842/th_57640_images_123_842lo.jpg
resimdeki gibidir.
Nafiz bey sizde akvaryumcular yerine hobici arkadaşları tercih ederseniz gerek daha net bilgiler gerek daha sağlıklı discuslar ve fiyat konusunda daha karlı bir alışverişte bulunmuş olursunuz.Saygılarımla.

haki422
18-08-2008, 13:29
çok teşekkürler benı aldıklarım çünki mınık diktörtgen kaplar içinde ve fosforlu kırmızı gıbı onun için telaş yaptım da:o

nafiz
18-08-2008, 21:24
erdal bey. ve diğer arkadaşların dikkatine neptune arkadaşımızın dediği siteye girdim hagos expro 1200 dış filtre dikkatimi çekti fiyatı 97 ytl ye kadar iniyor ...sizce nasıl gerçi siz tafsiye markaları verdiniz ama gene de sormak istedim..

Discusmania
19-08-2008, 23:06
Nafiz bey, duymadığım bir marka, size dört marka tavsiyesinde bulunmuştum, onların dışına çıkmamaya gayret edin, Efecan bey, akvaryumcular genelde (iyilerini tenzih ederim ama iyi çok az) balık sağlığından ziyade ceplerinin sağlığını düşünürler, tubifeks denilen mereti akvaryumlarınıza sokmayın, kimseye de tavsiye etmeyin, kan kurdu tubifeks değildir, nette satılıyor ama olmazsa olmaz değil, onun yerine pınar karides alın her zaman değil arada verin. ( fiyatı pahalı)