Orijinalini görmek için tıklayınız : Üretim
diskusman
15-08-2008, 11:00
üretim tankında dip cekimi ne zaman ve ne sıklıkla nasıl olmalı benim balıklar cok ürküyor selamlar......
abdurrahman
15-08-2008, 11:35
Şunu söliyebilirimki,çiftiniz yumurta gördükten sonra bariz şekilde ürkme durumunu atlatacaklardır;),saygılar.
_efecan_
15-08-2008, 11:35
Merhaba tankınızın ölçüleri ve balık sayınızı belirtirseniz daha detaylı yorum yapabiliriz.
Discusmania
15-08-2008, 12:08
Hasan bey, ne zamandır sizdeler ? bulundukları ortamda insan görebiliyolarmı / yalnızlarmı ?
diskusman
15-08-2008, 12:22
üretim tankında dip cekimi ne zaman ve ne sıklıkla nasıl olmalı benim balıklar cok ürküyor selamlar......
8 aydır bendeler,gün icinde cok az toplasan 30 dk tankım 50/50/50 balıklardan larva gördüm şimdiden saolun saygılarrrr
50/50/50 üretim tankı 1 e1 d
diskusman
15-08-2008, 13:09
Şunu söliyebilirimki,çiftiniz yumurta gördükten sonra bariz şekilde ürkme durumunu atlatacaklardır;),saygılar.
saolun ürmeden dolayı yumurta yerlermi ozmoz olmadan önce defalarca matarlaştıgı icin yediler
Merhabalar.Ürkmeden dolayı yumurta yiyeceklerini sanmıyorum. Kötü yumurtayı yerler. Su değişimini de 2 günde bir yapabilirsiniz. Ne oranda değiştireceğiniz sizin kararınıza kalmış.Günde kaç kere yem veriyorsanız suyun rengini değiştirmeden su değişimi yapmanız gerekir.Mesela ben çiftlerime günde 8 kere yem veriyorum. 2 günde bir % 30 civarı su değişimi yapıyorum. Gayet de sağlıklılar. 8 aydır bendeler demişsiniz. Baştan beri mi ürkekler yoksa son zamanlarda mı oldu?
SAYGILAR
abdurrahman
15-08-2008, 13:52
Hasan bey çiftiniz 8 aydır sizdeler,peki yer değiştirme felan yaptınızmı?.Ürkmeden dolayı yumurta yiyeceklerini hiç zannetmiyorum,yumurtların durumu ve su değerleri ile alakalı bir durumdur.
diskusman
15-08-2008, 14:09
uzun süreden beri üretim akvaryumundalar.Sadece dip cekimi yaptıgım zamanlar cok ürkekleşiyor .Cihan bey bilgiler icin saolun
Rica ederim. Dip çekimi yaptığınız hortumun rengi koyu renkse ondan da yaparlar. Ama sadece dip çekiminde yapıyorlarsa sorun yok bence. Dip çekimi yaparken hızlı hareket yapmaktan kaçının mümkün olduğunca yavaş hareket edin. Zaten onlar bir köşeye çekerler kendilerini. O köşede onlarla uğraşmayın. Dip çekimi bittikten sonra iyilerse kafanıza takmayın.
SAYGILAR
Ürkerler ise yumurta yedikleri görülür, hatta tanka düşen ışık yansımalarının yaptığı gölgenin bile eşleri tedirgin edip yuvayı bozduğu tesbit edilmiştir, yumurtlamadan sonra mümkün olduğunca tedirgin etmeden ürkütmeden bakımlarının yapılması gerekir, yumurtlama gerçekleştikten sonra dip çekimi sadece pislikleri toplamak için yapılır ama su eklenmez, larvalar sırta getikten 2-3 gün sonra çok az dip çekimi ve arkasından su ekleme yapılır.
Merhabalar.Ürkmeden dolayı yumurta yiyeceklerini sanmıyorum. Kötü yumurtayı yerler. Su değişimini de 2 günde bir yapabilirsiniz. Ne oranda değiştireceğiniz sizin kararınıza kalmış.Günde kaç kere yem veriyorsanız suyun rengini değiştirmeden su değişimi yapmanız gerekir.Mesela ben çiftlerime günde 8 kere yem veriyorum. 2 günde bir % 30 civarı su değişimi yapıyorum. Gayet de sağlıklılar. 8 aydır bendeler demişsiniz. Baştan beri mi ürkekler yoksa son zamanlarda mı oldu?
SAYGILAR
Cihan bey günde 8 kez çiftler için çok aşırı bir beslenme tarzı, sabah ve akşam günde iki defa, beslenmeleri yeterli, sadece suyu yumuşattığınızda yumurta dökümü öncesi öğünü 4 e çıkartırsanız daha yüksek randuman alırsınız.
Bu uyarınızı dikkate alacağım Tamer Bey. Ama çok güzel yiyorlar hiç yok demiyorlar.:D
diskusman
15-08-2008, 15:16
Dip cekim hortumu seffaf (renksiz) saolun
Aqua_discus
15-08-2008, 15:48
Sn. Hasan
Balıklarım 8 aydır bendeler demişsiniz, 8 ayda balıkların tek tankta kalmasıyla balıkların ürkeceğini sanmıyorum bence bakım şartlarınızı bi gözden geçirin derim.
Ben dip çekimi yaparken balıklarımı yemleyebiliyorum, ellerimle yem verebiliyorum.
Balıklarınız strese girmiş olabilir, suyun kimyasal özellikleri ro da kullansanız uygun olmaya bilir, çok fazla yemleme yapıyo olabilirsiniz, tankın aydınlatması uygun olmayabilir.
Ben stres içerisinde olduğunu düşündüğüm çiftlerin yumurta döktüğünü gördüm. Hatta larvasını bile. Bu imkansız değil oluyor.
Size tavsiyem çiftinizi üretim tankından çıkarıp ana tanka aktarın, dip çekimine ana tankta yani kalabalık ortamda alıştırın ve balıklarınızın bu durumlardan kurtulduğunu anladığınız vakit çifti üretim tankına alabilirsiniz.
Üretim tankı içinde bi tavsiyem olacak (tabi siz uyguluyormusunuz bilmiyorum) Tankın arka ve yan camlarına açık mavi ton kullanın derim.
Saygılar,
diskusman
15-08-2008, 16:15
cok saol olun kafamdaki bir cok sorulara cevap aldım
Discusmania
17-08-2008, 00:06
Hasan bey sizi epi topu günde 30 dakika görüyorlarsa gayet normal, birde Gökhan beyin yazdığı doğru, bu kadar zamandır üretim tankında iseler ana tankınıza alın bir hafta ongün dursunlar yine üretim tankına alıverin, birde yanlarında daha fazla durun , balıklar sizi hala tam tanıyamadı galiba :)
diskusman
19-08-2008, 13:11
Katılıyorum belki beni tanıyamadılar ama yem atılacagını anladıkları zaman cama vatuz gibi yapışıyorlar.........
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.