PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni başlıyorum yardım

nafiz
12-08-2008, 19:36
herkeze merhaba ...3 aydır discus kaynak larını okuyorum daha önce hiç uzaktan yakında alakam olmadı ve ben karar verdim discus yetiştiricem..bu gün çok ilginç bir şekilde akvaryumumada kavuştum 120*45*70 h ve şimdi bunu içi discus dolu bir tank a çevirmeye ..çalışacam ..ben hangi malzemeleri ve nerden almalıyım bana yardımcı olurmusunuz...yalnız bana yardım edecek kişinin biraz başı arıyabilir ...hiç bilmeyen biri ve discus

neptune
13-08-2008, 08:40
Daha önce hiç akvaryum tecrübeniz olmadı mı ?

diskusman
13-08-2008, 09:01
Bu site tam size göre malzeme konusunda alım- satım konuları size yadımcı olur selamlar....

Aqua_discus
13-08-2008, 10:01
Sn. Nafiz
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyelim. Aynı zamanda discus besleme kararı almanız çok güzel, bu hobinin ne kadar zevkli oduğunu zamanla anlayacaksınız.

Tankınız 378 lt İlk etapta filrenizden başlayalım; Filreleme sistemi olarak sump veya dış filtre kullanabilrsiniz.
Eğer cama cam aksesuarsız bi akvaryum yapmayı düşünüyorsanız (benim tavsiyem budur) 6-8 yetişkin discus bakabilirsin.
Discus alırken ve seçerken yeni başlamış biri olduğunuz için dikkatli olmanızı ve bilgi sahibi birinden yardım almanızı tavsiye ediyorum size.
DFC formlarını takip ederseniz ve okursanız daha fazla bilgi sahibi edine bilirsiniz.

Malzeme almanız konusundada ben Ankara'dayım malum, size İstanbul'dan arkdaşlar yardımcı olacaklardır,
Kolay gelsin

burakaksu93
13-08-2008, 14:15
Merhaba DFC ye hoşeldiniz profilinizden ad soyad ve şehir bilgilerinizi girmenizi rica ederiz.
Hayırlı olsun akvaryumunuz 378 litre dir.Her yetişkin discus için 60 litre yüzüş alanı hesaplanır buna göre discuslarınızı alabilirsiniz.
Discus akvaryumunda en önemli nokta suyun taze olmasıdır ve dipten pisliğin çekilmesidir.Bunun için cama cam akvaryumlar kullanmaktayız hem sudaki nitratı arttırmadan yem ve pislikleri sifonlamamızda cama cam akvaryum çok faydalıdır discuslarınızın gelişimi açısındanda cama camı tercih etmenizi öneririrm.
İyi bir biyolojik filtre gerekli bunu sump yada dış filtre ile yapabilirsiniz.
Bunlar konunun temellerinden birkaçı siteyi kurcaladıkça üstadlarımızın yazılarını okudukça iyi bir discus yetiştiricisi olabilirsiniz.
Saygılar...

spottederuption
19-08-2008, 17:25
Dfc'ye hoşgldiniz akvaryumunuz gerçektn ideal boyda öncelikle benim tavsiyem cama cam akvaryum yapmanız yani içinde ne kum,ne süs,ne de bitki olmasın.Dış filitre ve sünger filitre alın,akvaryumun içine sünger filitreden başka birşey koymayın balıklarınızı tek bir yerden alın yani pek ekleme yapmayın düzenli su değişimi yapın ve dfc de çok okuyun saygılar....

Tamer
19-08-2008, 17:30
Dfc'ye hoşgldiniz akvaryumunuz gerçektn ideal boyda öncelikle benim tavsiyem cama cam akvaryum yapmanız yani içinde ne kum,ne süs,ne de bitki olmasın.Dış filitre ve sünger filitre alın,akvaryumun içine sünger filitreden başka birşey koymayın balıklarınızı tek bir yerden alın yani pek ekleme yapmayın düzenli su değişimi yapın ve dfc de çok okuyun saygılar....

Ömer tavsiyelerine bakılırsa işi çabuk kaptın, nasihatlara başlamışsın:)

spottederuption
19-08-2008, 19:01
Çok okudum ve üye oldum hala daha bilmediğim çok şey var eksiklerimizi tamamlak dileğiyle sağol tamer abi...

carbak
24-08-2008, 23:32
Nafiz Bey. Dış filitre öneririm çoğu dış filtrenin içinden malzemeleride çıkıyor böylece işiniz daha kolaylaşır.İkinci ve en önemlisi Discus suyu hazırlamaktır. Yani çeşme suyunu Discus'un yaşayacağı değerlere getirmeniz gerekir.Bunun için akvaryumunuzu hazırlayıp suyunu koyduktan sonra akvaryuma birkaç su düzenleyici ekleyip mutlaka su testi yapacaksınız.Bu çok önemlidir!!!!!!!!! İlaç ismi veremiyorum ama Sera veya Tetra'nın su düzenliyicilerini kullanabilirsiniz.Kolay gelsin..