PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balık fiyatlarında indirim

yasinmak
11-03-2011, 14:32
Saygıdeğer abilerimizin balık satış fiyatlarında bir nebze indirim yapmaları ve bütün hobici arkadaşlarımızın bu balıkları beslemeleri dileğiyle.
Saygılarımla

barisbasyigit
11-03-2011, 14:48
Yasin bey bu bir öneri değil temenni olmuş :).

yasinmak
11-03-2011, 15:07
Bozuntuya vermeyin Barış Bey. Birazda fiyatların yüksek olduğu aşikar.

mddogan
11-03-2011, 15:56
Saygıdeğer abilerimizin balık satış fiyatlarında bir nebze indirim yapmaları ve bütün hobici arkadaşlarımızın bu balıkları beslemeleri dileğiyle.
Saygılarımla

Yasin bey, zaten dediğiniz gibi bir çok arkadaş bu balıkları beslemeye başlasa fiyatlar kendiliğinden gerileyecektir. Damızlık eşler için sözüm yok ama yavrular için arz arttıkça fiyatlarda ona göre dengeyi bulacaktır.
Discusa başlamadan önce 9-13 cm genç discus için 50 tl yi çok buluyordum. 23 kadar 3-6 cm yavru ile bu işe başlayınca 50 tl nin çokta fazla olmadığını anladım.
discusa yeni başlayacak arkadaşlar formumuzu iyi takip ederek uygun fiyata da yavru bulmaları mümkün. şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. yeni başlayan arkadaşlar mümkünse 6 cm den küçük yavrularla başlamasın. saygılarımla!...

FenoM69
12-03-2011, 00:35
Mustafa beye katılıyorum zira bu balığın bakımı kolay değil günde 5 öğün yem + dip çekimleri + haftalık su değişimi + kendi mamanı kendin yap ve daha birçok şey fiyatlar çok normal olmasada çokta fazla değil sonuçta besleyen büyüten herkesin onlar üzerinde bir emeği mevcut :) " Emeğe saygı " :)

yasinmak
12-03-2011, 08:20
Aslında yavru alımı zor ve bakması da bir o kadar zor olduğu için fiyatlar yüksek. Lepistes gibi zebra gibi yavru verse zaten fiyatlar bu kadar pahalı olmaz sanırsam. Geçen gün 4-5 cm lik golden yavruları aldım 15 tl ödedim tanesine 60 tl ye mal oldu. Bir önceki 10 cm lik 4 balığada 50 tl vermiştim. Fiyatları belkide kimi üreticiler birazda ticari bakındıkları için hep çıtayı yukarıda tutuyorlar. Bakılması konusunda herkes birşeyler söylüyor. Bunun fiyatlara yansıması olarak algılanmamalı. Hobi sonuçta. Gülü seven dikenine katlanır. Bu konu fazla uzamasın arkadaşlar.

Bir temennimiz oldu tartışmaya gitmesin,
Fiyatlar yüksek kimse inkar etmesin,
Hobiyi bırakıpta satıcam diye uğraşırsan,
Adın tüccar olur bunu böyle bilesin....
Saygılarımla.

pharmoza
13-03-2011, 00:12
Haketmeyecek kalitede fiyatlar yok değil Yasin beye katılıyorum.Balığını dünya şampiyonuymuş edasıyla satan çok ama bi derece yok.

Saygılarımla;

Bora Ünver
13-03-2011, 01:36
Haketmeyecek kalitede fiyatlar yok değil Yasin beye katılıyorum.Balığını dünya şampiyonuymuş edasıyla satan çok ama bi derece yok.

Saygılarımla;

Ama bir derece yok değil.biggrin

3 kategoride Singapur 11.klüp yarışmasında benim derecelerim var.biggrin
Ayrıca zannediyorum Discus Fun Klüb olarak ta güzel bir yarışma organizasyonunun yapılabileceği aşikar ve bu yarışmada da dereceler alınacaktır.

Yanlızca hatırlatmak için konuya ekleyeyim dedim.Konuyu dağıttıysam şimdiden kusuruma bakmayın ve sakın ne demek istediğinizi anlamadım sanmayın.Görüşünüze elbette katılmıyor değilim.biggrin

Ancak örneğin Duisburg gibi çok büyük organizasyona katılanların katılma stratejileri çok ta doğru değildi.Böyle büyük bir organizasyon için çok daha iddialı ve çok daha düzgün balıklar gerekliydi.Çünkü bu tarz bir organizasyona balık götürecek gücü olan bir kişinin çok elit balıklara da sahip olabileceği ve maddi açıdan da buna gücü olabileceğine inanıyorum.Ama baktığınızda bu tarz balıklara neden ulaşılamıyor???

Ama Türkiyeden katılıma baktığınızda bu benim için gerçekten tatmin edici ve bayağı iyiydi.

Konunun özü olan fiyat konusuna ben prensip olarak hiçbir zaman ve hiçbir forumda girmedim.Ama şunu net söyleyebilirim ki iyi discus iyi paradır.

2009 yılında 11. Discus Yarışmasında aldığım sonuçlar aşağıda.Bunu sakın övünme olarak algılamayın.Ama bu hobide 20 yılımın son 10 senesini bir fiil Türkiyede forumlarda, organizasyonlada geçirdim.Elbette olmadıklarım ya da olamadıklarım da oldu.Ama bakın Cüneyd ve İlteriş beyler Uluslar arası discus hakemidir.Şu anda Cüneyd v İlteriş beyin bir çok ciddi discus yarışma komitesinde bulunmuşlardır.ben zannetmiyorum ki bu tarz bir yarışmaya katılacak kişilere görüşlerini ve tecrübelerini aktarmasınlar.Neden yararlanmıyor hobiciler?

İşin özü şu hobiye nekadar ciddi bakarsanız, hem discus üretmede, hem sağlıklı ve kaliteli diskus yetiştirmede hem de yarışmalarda bir çok kişinin başarılı olacağına inanıyorum ki bunun örnekleri de Türkiyede şu anda az da olsa var.

Yeniden kusura bakmayın.Çenem düştü ama konuya çok yönlü bakmanın da gerekli olduğunu düşünüyorum ve hiçbir kimse haksıdır demiyorum.Konuyu açan arkadaş da diğer yazan arkadaşlar da kendi bakış açılarından haklı olabilirler.

Aslında bu konu yeni bir konu değildir ve yıllardan beri birçok kez rastladım.

Benim bu konuya bakış açım ve prensibim şudur "Eğer bir balık sizce pahallı ise o balık kesinlikle almaya değecek bir balık değildir"

11.Singapur Discus Yerışması sonuçlarını da ekleyeyim.Hem benim hem sizler için nostalji olsun.

Congratulation to all the following winners:

Class 1: Solid Blue/Green
1st - Hwang Peng Kiat
2nd - Flexus Lan
3rd - Andrian Kwok Khee Seng

Class 2: Solid Red/Brown
1st - Ricky (Grand Champion)
2nd - Ricky
3rd - Ricky

Class 3: Red spotted Snakeskin
1st - Jeffrey Yang
2nd - Colin Heng
3rd - Jeffrey Yang

Class 4: Red spotted
1st - Lee Xian Fu (Raymond Lee)
2nd - Lee Xian Fu (Raymond Lee)
3rd - Bora Unver

Class 5: Turquoise Pattern/Stripes
1st - Ricky
2nd - Too Kim Chor
3rd - Ricky

Class 6: Pigeon Pattern/Stripes
1st - Colin Heng
2nd - Colin Heng
3rd - Colin Heng

Class 7: Albino Solid
1st - Flexus Lan
2nd - Too Kim Chor
3rd - Lee Teck Wah

Class 8: Albino Pattern/Stripes/Spotted
1st - Lee Teck Wah
2nd - Lim Chuan Seng
3rd - Lim Chuan Seng

Class 9: Unclassified Solid
1st - Ricky
2nd - Flexus Lan
3rd - Thomas Lim Yeow Huan

Class 10: Unclassified Pattern/Stripes/Spotted
1st - Ricky
2nd - Thomas Lim Yeow Huan
3rd - Gay Khiam Bok

Class 11 : Young Adult Solid*
1st - Brandon Wu / Wendy Png
2nd - Bora Unver
3rd - Patrick Pang

Class 12 : Young Adult Pattern/Stripes/Spotted*
1st - Lee Xian Fu (Raymond Lee)
2nd - Bernard Lim
3rd - Bora Unver

http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=8254&highlight=singapore

pharmoza
13-03-2011, 22:00
Madem satılan balık bukadar değerliyse ve o fiyatı çekebilyosa ozaman satmasın.Bu mantığa çok kafa yormaya gerek yok gayet basit.Ticari üretim ve ithalat yapanlar ayrıca belli misyon üstlenmiş(kaliteli damızlık kazandırmak gibi) kişiler elbette söz ettiğim topluluğun dışındalar.

Ama hobiciyim deyip yazılan isimle alakasız balıkların deformasyonlu balıkların standart dışında kalan balıkların fahiş fiyatla kat kat üzerinde satılmasına karşıyım.Bi balığın ederi bellidir.Elbette kalite balık pahalıdır ama bu kalite türkiye içindeki kalite anlayışıysa bence fiyatlar gerçekten kat kat yüksek.

Saygılarımla;

Bora Ünver
13-03-2011, 22:16
Madem satılan balık bukadar değerliyse ve o fiyatı çekebilyosa ozaman satmasın.Bu mantığa çok kafa yormaya gerek yok gayet basit.Ticari üretim ve ithalat yapanlar ayrıca belli misyon üstlenmiş(kaliteli damızlık kazandırmak gibi) kişiler elbette söz ettiğim topluluğun dışındalar.

Ama hobiciyim deyip yazılan isimle alakasız balıkların deformasyonlu balıkların standart dışında kalan balıkların fahiş fiyatla kat kat üzerinde satılmasına karşıyım.Bi balığın ederi bellidir.Elbette kalite balık pahalıdır ama bu kalite türkiye içindeki kalite anlayışıysa bence fiyatlar gerçekten kat kat yüksek.

Saygılarımla;

Faruk bey insanlara satmayın almayın demek çok doğru bir yaklaşım değil.Her bireyin kendi iradesi ve beyni var.Bırakın isteyen satsın isteyen satmasın, isteyen alsın isteyen almasın.Bunu gönül rahatlı ile diyebiliyorum çünkü artık her forumda diskus alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl kişilerden alınmalı, kaliteli diskus özellikleri vb konularda bilgilendirme yapılmaktadır.Onun için artık kişiler ne yapacaklarını zannediyorum biliyor olmaları gerekir.Fazla yönlendirme ne geçmişte ne de şimdi işe yaramayacaktır görüşündeyim ve de bu konuda son görüşüm:)

Herkese iyi tartışmalar dilerim.

barisbasyigit
13-03-2011, 22:39
Faruk bey insanlara satmayın almayın demek çok doğru bir yaklaşım değil.Her bireyin kendi iradesi ve beyni var.Bırakın isteyen satsın isteyen satmasın, isteyen alsın isteyen almasın.Bunu gönül rahatlı ile diyebiliyorum çünkü artık her forumda diskus alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl kişilerden alınmalı, kaliteli diskus özellikleri vb konularda bilgilendirme yapılmaktadır.Onun için artık kişiler ne yapacaklarını zannediyorum biliyor olmaları gerekir.Fazla yönlendirme ne geçmişte ne de şimdi işe yaramayacaktır görüşündeyim ve de bu konuda son görüşüm:)

Herkese iyi tartışmalar dilerim.

Kesinlikle katılıyorum. Aynı zamanda her ilan forum moderatörleri tarafından uygun olup olmadığı, satılan mamülün veya canlının ayıplı olup olmadığı ve fiyat dengesi kontrol edilmektedir.

pharmoza
13-03-2011, 23:07
Bunu neye göre yapıyor sevgili moderatör arkadaşlar merak ediyorum.

barisbasyigit
14-03-2011, 10:57
Bunu neye göre yapıyor sevgili moderatör arkadaşlar merak ediyorum.

Sizin bu soruyu sormakdaki amacınızın ne olduğunuda ben merak ediyorum. Sizin önereceğiniz bir sistem varsa bizimlede paylaşın lütfen.
Yukarıda yazmışım nelere dikkat edildiğini ayrıca seri ilan kurallarını okursanız size fikir verecektir. Tabiki kimin balığını kaç paraya sattığına karışma hukukumuz yok ancak yanık balığıda 1000 tl ye sattıracak halimizde yok. Bunun için Discus pfr. olmaya gerek yok. Elimizde avrupa birliği standartlarına uygun uluslararası Discus kitapçığıda yok. Bu forumun yönetimi var moderatör arkadaşlar buna bende dahilim, rahatsız olduğumuz ilanları yönetime bildiriyoruz, alınan karar doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu görevi yapmakdaki maksat hobiciyi korumak. Başka bir amaç olabilirmi?

ileriismail
14-03-2011, 11:31
Değerli arkadaşlar aslına bakılırsa ülkemizde discusun pahalı bir tür olduğu fikrine katılmıyorum.Beslenmesi , üretilmesi , yavru büyütülmesi , yavrunun belirli bir form kalitesine getirilmesi ve zorluk derecesi.Tüm bunlar göz önüne alındığında gerçekten pahalımı?
Arkadaşlar bugün pet şoplarda satılan bazı tür balıklar discus fiyatlarının çok çok üstünde rakamlara satılıyor.Bugün bir tropeus türünü düşünün 3 cm büyüklüğündeki yavrusu belki 5-6 cm discustan daha pahalıya satılıyor.Beslenmesi , üretilmesi yavru büyütülmesi aşamalarında discus kadar emek gerektirmediği halde discustan daha pahalıya alıcıda buluyor satılıyorda.
Bugün yıllardır memleketimizde üretilen yunus balığı yada sarı prenses dediğimiz türdede aynı.İyi balık iyi para.
Eğer discusu lepistesle kıyaslayacak olursak belki rakam yüksek ama lütfen Discusla lepistesi yada zebraları karşılaştırmayalım.

FenoM69
14-03-2011, 19:25
Değerli arkadaşlar aslına bakılırsa ülkemizde discusun pahalı bir tür olduğu fikrine katılmıyorum.Beslenmesi , üretilmesi , yavru büyütülmesi , yavrunun belirli bir form kalitesine getirilmesi ve zorluk derecesi.Tüm bunlar göz önüne alındığında gerçekten pahalımı?
Arkadaşlar bugün pet şoplarda satılan bazı tür balıklar discus fiyatlarının çok çok üstünde rakamlara satılıyor.Bugün bir tropeus türünü düşünün 3 cm büyüklüğündeki yavrusu belki 5-6 cm discustan daha pahalıya satılıyor.Beslenmesi , üretilmesi yavru büyütülmesi aşamalarında discus kadar emek gerektirmediği halde discustan daha pahalıya alıcıda buluyor satılıyorda.
Bugün yıllardır memleketimizde üretilen yunus balığı yada sarı prenses dediğimiz türdede aynı.İyi balık iyi para.
Eğer discusu lepistesle kıyaslayacak olursak belki rakam yüksek ama lütfen Discusla lepistesi yada zebraları karşılaştırmayalım.

Güzel açıklama olmuş katılıyorum.Özellikle son 3 cümleye