PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yumurtlama için uygun şart nedir?

nderd
08-08-2008, 19:35
Merhaba, discusa 6 ay önce geçen birisi olarak 9 adet red map imle başlarda küçük sorunlar yaşasamda şu an sorunsuz gidiyoruz elimde 5 kartuşlu bir filtre var suyu oradan kullanıyorum ama test etmedim.tank 450 lt. günlük malesef 50 -60 lt. su değişimi yapabiliyorum .dana yüreği, steril dondurulmuş kurt ve tetra yem kullanıyorum.balıklarımdaki gelişimi su değişimlerimin az olmasına rağmen gözlemliyorum. balıklarım hemen hemen 10-12 cm oldular.birbirleriyle kavga ediyorlar.bazen hafif titreme hareketine benzer titremeler oluyor.(malavilerdeki kadar şiddetli titreme değilde titreme yapacakmış gibi sallanıyorlar)

şimdi eses sorum müsadenizle şu olacak;

balıklarımın yumurta dökmesi için su şartlarını düzeltmelimiyim (ph iletkenlik...vs)yoksa filtre edilmiş şebeke suyunda da yumurta dökerlermi(şebeke suyunda yavru çıkaramayacağımı biliyorum ancak yumurta döktükten sonra ro almayı düşünüyorum).

Şimdiden cevap yazan tüm arkadaşlara saygılarımı sunuyorum.

diskusman
08-08-2008, 22:57
Üretim düşünüyorsanız mutlaka ro almalısınız ana tank degerleriniz nasıl selamlar...

nderd
09-08-2008, 00:27
tank değerlerimi bilmiyorum ama balıklarım gayet sağlıklı üretim zamanı gelince ro almayı düşünüyorum ve şehir şebekesinde yumurta döküp dökmeyeceğini merak ediyorum.yumurta döktüklerini görelim bakalım gerisi gelir inşallah.

diskusman
09-08-2008, 00:54
Üretim suyu 80-100 ms ph 5.5-6 gibi olmalıdır(şebeke suları ph 7,5 cıvarıdır istanbul icin selamlar)

Aqua_discus
09-08-2008, 09:54
Önder bey merhaba;

Tankınızın su değerşerini bi ölçün derim. Tabi discusun yumurta dökmesi için su şartları çok önemli değil.
Balıklarım titremeye başladı demişsiniz; Balıklarınız herhangi bir sağlık sorunu yoksa bu yavaş yavaş eş tutmaya başladıkları, kur yapmaya başladıkları anlamına gelir.
Üretim için discusların eş tutmaları lazım bildiğiniz üzere.
Bunun en iyi yöntemide kalabalık ortamlarda yetiştirip çift çıkartmak,

Balıklarınızın eş tutmalarını bekleyin derim.

Eş tutan balıklarınızı üretime alırsınız Ozaman size bir ro cihazı lazım olacak.

Discus su şartlarınız çok köyü değilse yumurta dökebilir fakat byük ihtimal larvalar çıkmayacaktır.
Su değerlerinizi bizimle paylaşırsanız daha iyi bilgi veren arkadaşlar olacaktır.

Kolay gelsin

nderd
09-08-2008, 11:04
Çok teşekkür ederim su değerlerini akvaryumcumda sanırım ölçtürebilirim saygılarımla. Sonuçları bildireceğim.....

burakaksu93
09-08-2008, 23:40
Çamoluk damacana kullansak olurmu özellikleri;
İletkenlik 47.7 s/cm
Ph 6.9
Demir 5.0 g/l
Sülfat 0.79 mlg
Sodyum 3.2 mlg

ermanaygün
10-08-2008, 07:31
Çamoluk damacana kullansak olurmu özellikleri;
İletkenlik 47.7 s/cm
Ph 6.9
Demir 5.0 g/l
Sülfat 0.79 mlg
Sodyum 3.2 mlg

İletkenlik değeri süpermiş.icon_lol Ama eşlerden eşlere farklılık gösteriyor uygun değerler. Ph a dikkat !!! E suya oksijen takviyesi ile bir miktarda artıcaktır. Baktın olmadı sülfürik asit ile denemeler yaparak suya asit özelliği kazandırmaya çalışabilirsin.
Ama dikkat!!! Su balık olmayan başka bir yerde hassas, kalibresi yapılmış digital ph metre ile hazırlamalısın!
Bazende öyle olurki biryere kadar ph ı kontrol edebilirsin ama bir kırılma anı vardırki, o değerden sonrada sürekli ve kontrolsüz düşüşlere şahit olursun. Balıkların alışık oldu kullanılan tank suyundaki ph ı öyle aralıklarla düşürmelisinki bir anda şok yaşatmayasın , buna dikkat edilmeli. Zira ne ustalar bunu çok acı şekilde tecrübe etmişlerdir.
Yeri gelmişken söylemek lazım yemlemeyede dikkat etmek lazım. Su değerlerini minimum etkileyecek şekilde yapılmalıdır.
Başka bir husus; fabrikalarda damacana dolumu yapılırken ozon takviyesi yapılır suya...

Aslında yazının başında yazmak gerekli idi. Discus şaşırtan bir türdür. Hiç ummadığınız anlarda ummadığınız şeylerle karşılaşırsınız! Türün genetik özellikleri önemlidir. Uzakdoğu menşeyliler ile ülke şartlarında yetişenler çok farklılık gösterir değerler konusunda. Sadece ters ozmoza da takılıp kalmamak lazım...

Saygılarımla...