Orijinalini görmek için tıklayınız : ozmos
dexterturkey
08-08-2008, 12:40
Arkadaşlar,waterbox marka bir arıtıcı aldım ,baya iyi bir alet ama bu suyu akvaryumumda nasıl kullanmalıyım bunu bilmiyorum.Balıklarım çeşme suyuna alışıklar 24 saat dinlenmiş suyla idare ediyordum son zamanlardaki su kalitesindeki düşüşler bir kaç balık kaybetmeme sebep olunca hem içme suyu hemde balıklarıma kullanırım diye bu ozmos aletini aldım,sorunum şu çeşme suyuna alışık olan balıklarım için su oranlarını nasıl ayarlamalıyım 350 lt lik akvaryumumda su değişimi yaparken her gün 50-60 lt 24 saat dinlenmiş çeşme suyu kullanırdım peki şimdi bu 40-50 lt suyun ne kadarını çeşme suyu ne kadarını ozmos suyu yaparsam balıklarım için iyi olur ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan konu hakkında yardım istiyorum.
Aqua_discus
08-08-2008, 14:23
Cihazınızın su çıkış değerlerini ölçtünüzmü üretim yapmayımı düşünüyosunuz
rusenali
09-08-2008, 00:22
Merhabalar,
bende geçen aylarda aynı marka osmos cihazı almıştım ve aynı soruyu bir kaç yerde sormuştum.
İzlediğim yol her yeni su ilavesinde sadece osmoslu su koydum ayrıca haftada bir akvaryuma minarel ilavesi yaptım. Şu an için bir sorunum yoktur.
dexterturkey
11-08-2008, 17:51
Gökhan bey hiç ölçüm yapmadım ama üretim için daha balıklarım uygun değiller belki 3 aysonra eş almaya başlarım.
Ali bey bende su değişimlerimi yarı ozmos yarı dinlenmiş çeşme suyuyla yapıyorum mineral ilavesi daha yapmadım ama 4-5 gün arayla 1 şişe maden suyu döküyorum ara sırada bemix ampul atıyorum.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.