Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkuaz Cift
Ufukİnan
29-02-2008, 11:12
Merhabalar,ara verdiğim discus sevdasına tekrardan başlamanın sevinci içindeyim.Aşağıdaki çift turkuaz bana geçen hafta geldiler.Aldığım kişinin kendi yavrularından ve tescilli çifttir.Kendisinin tuzlusu akvaryumu sevdasından balıklar son zamanlarda bakımsız kalmışlar.Şu anda balıklara form kazandırmaya çalışıyorum ve aynı zamanda çiftleri sterilize ediyorum.
Sterilizasyon için % 37 Formaldehyde 150 litreye 1,5-2 ml gibi ölçekle uygulama yapıyorum.İlaçlamadan önce % 40 su değişimi (dinlenmiş,uygun ısıda) yapıp takribi her gün % 30 su değişimi standart olarak devam ediyor.4 günde bir aynı dozaj formaldehyde takviye yapıyorum.Bu işlemi 3 kez ilaçlamayla bitirmeyi planlıyorum.Gelişmeleri bu başlık altında paylaşacağım.
Sizlerinde değerli fikirlerinizi bilmek isterim.
Not: Formaldehyde çok zehirli maddedir.Koklamayınız,temas etmeyiniz ve çocuklardan uzak tutunuz.
http://img232.imageshack.us/img232/3973/1003908eh9sv3.jpg
(http://img207.imageshack.us/my.php?image=1003908eh9.jpg)
Ufukİnan
29-02-2008, 11:16
Bu arada kusura bakmayın fotograf kalitesi kötü ve akvaryumun dış yüzeyi çok kirli.Balıklar şu an üretimhanemde duruyorlar.Yakında diğer türdaşlarının olduğu kendi odalarına geçecekler
Ufuk bey yeni çiftiniz hayırlı olsun umarım bol yavrularını görürsünüz, formalin hakkındaki dip notunuza ilave olarak son derece kansorejendir ve elle teması dahi sakıncalıdır, formalin şişesinin dibinde eğer tortu birikmiş ise dibe çökelti yapmış ise kesinlikle kullanılmamalıdır, bende bunları ilave etmiş olayım:)
Ufukİnan
29-02-2008, 12:42
Dilekleriniz için teşekkür ederim Tamer bey.İlaveniz yerinde oldu :)
Discusmania
29-02-2008, 13:06
Ufuk bey, tez zamanda bol yavru alabilmenizi ümid ederim, formalin ile ilgili bir ekte ben yapayım, bu madde bulunduğu ortamdaki oksijeni yok edici etkiye sahip, dolayısı ile kullandığınızda bol havalandırma yapın ;)
Ufukİnan
29-02-2008, 13:28
Erdal bey teşekkürler.Aslında daha detaylarda var tabiki.
Burada bildiklerimizi paylaşalım.Söylediğiniz gibi formalin kullanımında çok iyi havalandırma gerekiyor.Ayrıca kullananların günlük su değişimlerini ihmal etmemesi gerekiyor.Bu,yeni ilaç aşılaması yapılana kadar formalinin sudan olabildiğince seyreltilmesi amacını taşıyor.
Yeni ilaç aşılamasınında nedeni bildiğimiz gibi bu parazitlerin vs. yaşam döngüsüyle ilgili olduğu.Bu da parazit yumurtasının (ilk başta gelen solungaç paraziti) 4-5 günlük bir kuluçka süresi geçirip yumurtadan çıktığında onlarında imha edilmesidir.
Ufuk bey çiftiniz hayırlı olsun,ben burda şöyle bir konuya değinmek istiyorum.Bu çift için niçin sterilizasyon uyguladığınızı sormak istedim?Ben olsam ilk önce yavru almayı dener,yavrularda herhangi bir sağlık sorunu tespit ettiğim zaman sterilizasyon düşünürdüm.Tabiki bu kendi fikrim,saygılar
Ufukİnan
29-02-2008, 16:20
Ali bey merhabalar,
Tabiki fikrinize saygı duyuyorum,Şöyle bir durum var balıklar zaten şu an formsuzlar büyük bir ihtimalle yumurta dökmezler.Erkek biraz kurlaşsada fakat dişi hazır değil zaten.Balıklar kondisyon kazandıklarında büyük ihtimalle sterilizasyon işlemim bitmiş olacak.Ayrıca yavru alıp büyütme aşamasında sorunla karşılaştığımda başa dönmeyi istemiyorum.Yani kesin şu neden diyemiyorum tamamen kendimce uyguladığım bir yöntem ve imkan meselesi.
Saygılar
Barbaros MOKAN
03-03-2008, 12:54
Ufuk,
Başarılarının devamını dilerim..
Saygılarımla,
Ufukİnan
05-03-2008, 09:35
İki gün içinde eşleri üretime alıyorum.Balıklar bu dönem içerisinde oldukça kondisyon kazandılar.Ben sürekli balıkları takip ettiğim halde değişimin ve gelişimin bu kadar kısa süre içinde olmasına ve gözle bariz görülebilirliğine şaşırdım.İşte bu balıkları bu kadar çok sevdiren de bu.Emeklerinize hemen karışlık vermeleri
Saygılar
Vedat Yılmaz
05-03-2008, 10:28
Ufuk bey kolay gelsin inşallah daha güzel karelerle bu serüveninize devam edersiniz.
Ufukİnan
05-03-2008, 14:44
İnşallah Vedat bey.
Merhaba;
Ufuk bey öncelikle hayırlı olsun diyorum şu anda sizin durumunuzu en iyi anlayanlardan biride benim uzun bir süredir bende ara vermiş durumdayım bir türlü istediğim ortamı oluşturamadığım için dıscusa geri dönememiştim ancak az kaldı yakında burada sizlerle dıscus odamı paylaşacağım inancındayım:)Şimdiden yavrularınız hayırlı olsun diyorum yeni bir serüven daha başlıyor kolay gelsin.
Ufukİnan
07-03-2008, 14:42
Levent bey merhabalar,
Aynı heyecanı paylaşmak çok güzel bir duygu,birbirimizi çok iyi anlıyoruz.Discus odanızı görmeyi çok isterim.Fotoğrafları en kısa zamanda bekliyorum.Sizede kolay gelsin çok teşekkürler.
Saygılar
Kardeşim balıkların süper bunların kardeşlerini de ben aldım.İnşallah yavru alırsın.
Ufukİnan
09-03-2008, 22:26
Teşekkür ederim.Dişi pek yanaşmıyor şu ara ama erkek kur yapıp duruyor.
Ufuk bey, çiftinizde durumlar nedir, yumurtlama, larva varmı? güzel haberler vamı? :)
Ufukİnan
09-04-2008, 09:22
Tamer bey,malesef ne yumurtlama ne de yumurtlama girişimi mevcut.Hatta balıkların tescilli olduğundanda şüphe etmeye başladım açıkçası . Erkek sürekli kur yapıyor dişi oralı bile değil ayrıca dişide sürekli stres bantları belli durumda fakat dişide hiçbir iştahsızlık iç/dış parazit yada çeşitli hastalık durumu gözlemlemedim.Balıkları karma akvaryuma aldım biraz orada beklesinler,biliyorsunuz bunlar ilginç balıklar.Ne zaman ne yapacakları belli olmuyor :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.